Home Alcoià Francés reivindica des de Diputació ajudes per als plans d’emergència per a...

Francés reivindica des de Diputació ajudes per als plans d’emergència per a localitats menudes

841
0
SHARE

L’actual regulació obliga a que cadascuna de les poblacions tinguen el seu propi Pla d’Emergències per a determinar quines son les accions a emprendre en cas de qualsevol d’aquestes situacions. Una necessitat que s’ha fet palès després de les precipitacions torrencials de l’hivern 2016/2017 i de posteriors episodis similars. Per a qualsevol localitat, disposar d’un Pla d’Emergències pot suposar un menor temps de reacció i evitar mals majors.

Però, en el cas de localitats amb menys habitants, moltes de les quals s’ubiquen a la comarca del Comtat no tenen capacitat econòmica per a afrontar la redacció d’aquest tipus de document. Per això, des del grup socialista en la Diputació d’Alacant han instat a l’equip de govern provincial a activar una línia d’ajudes destinades a aquestes localitats. L’objectiu no és altre que augmentar la capacitat de poblacions menys habitades per a disposar de plans d’emergència.

Ha sigut el portaveu socialista a la Diputació i Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui ha llançat aquesta proposta a l’ens provincial. Una iniciativa que els socialistes volen activar quant abans per a que les ajudes puuen ser incloses en els pressupostos provincials del 2020.