Home Alcoi Francés torna a residir a Alcoi després de la polèmica pels desplaçaments...

Francés torna a residir a Alcoi després de la polèmica pels desplaçaments a la seua segona llar a Penàguila

299
0
SHARE

La geolocalització del telèfon mòbil de l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha revelat aquest cap de setmana que el pimer edil alcoià es trobava a la propera localitat de Penàguila. Una situació que ha provocat una cascada de crítiques per part de tots i cadascun dels partits de l’oposició al Consistori alcoià. A elles cal afegir el rebombori que s’ha generat en xarxes socials per part dels propis ciutadans. Tot a pesar de que Francés ja va comunicar aquest passat cap de setmana que resideix des de fa 2 setmanes a la petita població del Comtat amb la seua família.

Durant els més de 10 mesos de pandèmia, la classe política ha dut a terme innumerables peticions de sacrifici a la ciutadania per a que complisca les mesures restrictives per a lluitar contra el coronavirus. Sacrificis que inclouen la impossibilitat d’eixir de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana. Una mesura que afecta a Alcoi i que l’Alcalde de la ciutat hauria estat infringint. Però el primer edil s’ha defensat de les acusacions argumentant que en cap moment ha incomplert cap normativa, ja que no es troba a Penàguila de vacances i per motius de protecció per a la seua família. Francés considera que no hi ha hagut cap intenció més enllà d’aquesta, tot i que afirma entendre el malestar social generat per aquesta decisió.

En uns temps en els que les actuacions dels polítics estan vigilades arrel de les vacunacions indegudes d’alguns dels integrants d’aquesta classe social, Francés ha demanat perdó si algú s’ga molestat per aquesta decisió. Tant és així que, per a evitar més polèmiques, l’Alcalde d’Alcoi tornarà de forma immediata a residir a la ciutat que comanda. Tot a pesar d’haver subratllat que en a males penes 13 minuts podia personar-se en l’Ajuntament alcoià des de la seua casa de camp a Penàguila.

La polèmica ha saltat després de que el primer edil alcoià haja passat al menys dos voltes el control d’accés perimetral a la ciutat dels ponts. Pel moment, l’oposició no ha demanat responsabilitats, encara que sí explicacions per a un tema que encara pot tindre recorregut a Alcoi.