Home Alcoi Generalitat atorga 35.000€ per a instal·lar fotovoltaiques a Alcoi, que preveu invertir...

Generalitat atorga 35.000€ per a instal·lar fotovoltaiques a Alcoi, que preveu invertir 4,5 milions en sostenibilitat fins 2030

867
0
SHARE

La Conselleria Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat la concessió de subvenció per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic per a l’exercici 2020 als municipis de la Comunitat Valenciana. El pla està dotat amb un import total de 2.533.401,08 euros, dels quals Alcoi percebrà 35.020,20 euros.

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà en els propers anys 4,5 milions d’euros en l’estratègia de descarbonització energètica i busca complir amb els objectius marcats a la Unió Europea per a l’any 2030 de reducció d’emissions.

Durant els últims 4 anys, el Consistori alcoià ha invertit 360.000 euros en plantes fotovoltaiques aconseguint una producció d’energia verda de més de 300.000 kw anuals. Els pròxims 3 anys s’invertiran 2,5 milions en aquesta línia. Amb les mesures aplicades els últims 4 anys, l’Ajuntament ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 €, reduint 1.000 Tm d’emissions de CO₂, unes xifres que continuaran millorant amb les pròximes inversions previstes.

L’any passat, l’Ajuntament va dur a terme instal·lacions de plaques fotovoltaiques en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, CEIP Miguel Hernández, CEIP Sant Vicent, en les teulades del Centre Social i Escoleta de la Zona Nord, i en una pèrgola de l’edifici de Cervantes on està situat el CCJ. En 2020 s’estan realitzant les instal·lacions en l’Escoleta Infantil Municipal Jesuset del Miracle i CEIP El Romeral, amb el que s’arribaran a 17 instal·lacions en edificis municipals.

Les ajudes de la Generalitat que ha aconseguit l’Ajuntament seran en concret per a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, Centre Social i Escoleta de la Zona Nord i CEIP Sant Vicent. De la inversió total duta a terme en aquests projectes 116.733 euros, la subvenció en sufragarà 35.020,20.

“La implantació d’aquests sistemes s’emmarca en el full de ruta de la Smart City, sistemes que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals contribuint al desenvolupament sostenible. Al mateix temps aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d’instal·lacions s’amortitzen a curt termini, i a partir d’eixe moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental”, ha ressaltat l’Alcalde, Toni Francés, qui afig que “fa anys que apostem per impulsar les polítiques per a fer d’Alcoi una ciutat intel·ligent i climàticament neutre en carboni”.