Home Alcoi Alcoi implanta un sistema que fa accessibles a sords tots els departaments...

Alcoi implanta un sistema que fa accessibles a sords tots els departaments municipals

469
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi va adquirir tauletes electròniques per a tots els seus departaments per equipar-les amb el sistema S-Visual que permet millorar l’accessibilitat amb un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes i, que permet a persones sordes comunicar-se entre si mitjançant la figura del vídeo-intèrpret de llengua de signes.

Cal recordar, que des de l’estiu de 2017 l’Ajuntament disposa d’aquest servei en quatre punts: la Policia Local, els Serveis Socials del Camí, en l’Oficina de Turisme i en el Registre i ara -després de realitzar la formació corresponent al funcionariat- s’ha ampliat a tots els departaments. Per implantar aquest sistema, l’administració local ha fet una inversió de prop de 10.000 euros.

“Treballem per fer més accessible la nostra ciutat, i anem a continuar treballant amb l’objectiu de donar solució a diferents carències i poder eliminar les barreres d’accessibilitat de l’administració”, ha explicat la Regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, qui ha agraït la col·laboració de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.

“Aquesta plataforma suposa un important avanç en la millora de la qualitat de vida d’aquest col·lectiu, ja que fa possible l’eliminació de les barreres comunicatives que troben en la seua vida diària. A més, cal recordar que el nostre compromís amb la inclusió és ferm i així es va demostrar la setmana passada amb la realització del primer Ple inclusiu a la ciutat”, ha conclòs, de Gracia.

S-Visual és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyol, permetent un ús estratègic de les noves tecnologies al servei de la comunicació per a assegurar que les persones sordes tinguen el mateix accés a la informació que la resta de la població. És un servei de vídeo-interpretació a l’abast de tots, que dóna resposta a les necessitats de comunicació que sorgeixen entre persones sordes i la ciutadania en el dia a dia.

Inversions en accessibilitat

Cal recordar que en la legislatura passada es van destinar més de dos milions d’euros a actuacions dins del Pla d’Accessibilitat aprovat l’any 2017, eliminant barreres arquitectòniques de carrers, parcs i edificis públics, facilitant a més que les persones sordes puguen tindre accés a la senyalització turística mitjançant la introducció de codi QR amb la informació necessària, i habilitant la pàgina web municipal fent-la accessible a persones amb diversitat funcional. Per al pròxim any està previst dedicar un milió d’euros més de manera específica, a banda d’altres actuacions que també milloraran l’accessibilitat a Alcoi.