Home Cultura Generalitat concedeix 40.000 euros en subvencions per a consolidar d’emergència el Monestir...

Generalitat concedeix 40.000 euros en subvencions per a consolidar d’emergència el Monestir de Montserrat a Onil

443
0
SHARE

El casc antic d’Onil té entre els seus edificis un dels elements patrimonials històrics de la vila de les nines. Es tracta del Monestir de Montserrat, un immoble del segle XIV que porta molts anys abandonats i que ha patit un elevat grau de degradació. Cada episodi de pluges consistents o nevades fa més malbé encara la seua ja de per sí fràgil estructura. Alguns elements del seu sostre estan en seriós risc de desaparèixer.

Des de fa anys, l’Ajuntament colivenc ve buscant la forma d’aturar aquest procés, que amenaça amb tombar en terra aquest edifici històric. No obstant, són molts els fons necessaris per a executar treballs que recuperen i posen en valor l’antic monestir. Mentre el Consistori treballa per a enllestir un Pla Director que establisca les actuacions a desenvolupar, la Conselleria de Cultura ha atorgat una subvenció de 40.000 euros amb els que posar en marxa treballs d’emergència.

Aquests treballs tractaran d’impedir més danys a la infraestructura patrimonial, que porta vora 7 segles en peu a la localitat de la Foia. La subvenció és menor de la demanda per l’Ajuntament d’Onil, que ascendia a prop dels 61.000 euros en els que està valorada l’actuació de consolidació d’emergència. S’espera que siga la primera de més ajudes amb les que recuperar l’edifici, al que se li vol buscar un ús futur, inicialment d’àmbit cultural.