Home Destacats Generalitat condiciona l’àrea del Serpis a l’Orxa per a reforçar la seua...

Generalitat condiciona l’àrea del Serpis a l’Orxa per a reforçar la seua capacitat d’atracció turística

0
SHARE

L’Orxa veurà millorada la zona que envolta el riu Serpis al seu pas per la població gràcies a una inversió del Consell xifrada en poc més de 220.000 euros. Els treballs tracten de consolidar el punt de pas del riu mitjançant pedres que no puguen ser arrossegades per la corrent en cas de crescuda. Així mateix, també està millorant-se l’àrea que envolta al pas, que serà convertida en un passeig esportiu. Tot amb la finalitat de dotar de millors recursos turístics a la població.

Les comarques de la muntanya alacantina estan travessades per un riu que forma part tant de la història com de la idiosincràsia de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Es tracta del Serpis, una corrent d’aigua en torn a la qual es van crear les primeres indústries tèxtils i papereres que van fer créixer l’economia de l’interior alacantí. No obstant, el Serpis no es un riu de cabdal abundant, però sí que recull les escorrenties de múltiples barrancs per tota la muntanya alacantina, i també suposa un dels grans atractius naturals de l’interior alacantí.

El tram que el Serpis recorre als voltants de la localitat de l’Orxa és el destinatari de les darreres inversions que la Generalitat Valenciana ha destinat al riu, i que sumen més de 220.000 euros. Amb aquests fons estan escometent-se obres per a evitar que les crescudes provocades per les precipitacions arrosseguen pedres de gran tamany i restes que perjudiquen la imatge del paratge. Per això, s’ha instal·lat una tanca de formigó suportada amb una planxa que impedirà que la corrent elimine un dels punts d’encreuament del riu al seu pas per l’Orxa.

D’altra banda, els treballs inclouen la recuperació de la zona que envolta el Serpis a la localitat, on van a instal·lar-se elements de gimnàstica i un àrea recreativa. L’objectiu d’aquests treballs no és altre que fomentar l’arribada de visites turístiques, així com facilitar la pràctica esportiva als veïns de la població. Després de l’activació del Centre de Turisme de la Mancomunitat a la població del Comtat, tant des de l’Ajuntament com des del Consorci de les Comarques Centrals continuen reivindicant la recuperació de la Via Verda del Serpis, que convertiria a l’Orxa en punt d’entrada de visitants, tant a peu com en bicicleta, des de les comarques costaneres del sud de València i nord d’Alacant.

La finalització dels treballs està prevista per al mes de desembre, després del qual es podrà gaudir d’un nou recurs natural i turístic a la població.