Home Alcoi Generalitat destinarà 3,5 milions entre 2019 i 2021 per a enllestir el...

Generalitat destinarà 3,5 milions entre 2019 i 2021 per a enllestir el CdT d’Alcoi a Rodes

1074
0
SHARE

El CdT d’Alcoi, el segon ubicat a l’interior a tot el País Valencià, començarà a ser una realitat a partir del 2019, quan començaran a invertir-se a l’Illa de Rodes que està sent rehabilitada els 3,5 milions consignats pel Consell per al projecte. La nova infraestructura suposarà un nou impuls per a les empreses del sector turístic a l’interior alacantí, al temps que oferirà formació als professionals del ram.

La ciutat d’Alcoi porta anys tractant d’aconseguir dotacions i recursos que ajuden a consolidar la seua posició de referència com a ciutat de capçalera a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A la capital de l’Alcoià i els seus voltants s’aglutinen bona part dels atractius turístics que atresoren les comarques interiors d’Alacant, i des d’Alcoi es poden gestionar el recursos turístics d’una forma més centralitzada. Accions que es podrien desenvolupar, a banda de la formativa, des d’un Centre de Turisme llargament reivindicat pels representants de la ciutat.

El passat mes d’agost, la Generalitat Valenciana confirmava la seua voluntat de descentralitzar els CdT’s més enllà de les capitals i localitats costaneres, exemplificant la seua aposta pel turisme d’interior com a altre dels motors de l’economia valenciana. Tant és així que el Consell ja va autoritzar la posada en marxa d’una d’aquestes infraestructures a Morella, en Castelló, i a Alcoi en Alacant. El CdT alcoià compta ja, a més, amb dotació pressupostària consignada per als propers 3 anys: seran 3,5 milions els que invertirà el Consell a l’Illa de Rodes d’Alcoi.

La inversió inicial prevista pel Consell per al proper any és de únicament 100.000 euros, amb els que encetar les tasques d’habilitament de la infraestructura per a acollir el CdT, mentre en 2020 seran 2 milions els invertits per 1,4 en 2021. Les instal·lacions de Rodes completaran les enllestides a la Tourist Info d’Alcoi a principis de 2018, amb una aula formativa per als professionals del sector. Quan la nova infraestructura estiga activa, Alcoi augmentarà, d’una banda, la capacitat per a formar professionals del turisme capacitats per a dinamitzar les visites a les comarques interiors de la província d’Alacant; i d’altra a les pròpies empreses del sector.

Govern municipal i oposició s’atribueixen la consecució de les inversions, que ja estaven demanades per l’Ajuntament des de 2004. En la present legislatura, les inversions del Consell a Alcoi s’apropen als 20 milions d’euros.