Home Alcoià Generalitat no descarta el confinament total si la situació de la Covid...

Generalitat no descarta el confinament total si la situació de la Covid empitjora com està previst

2943
0
SHARE

Des d’abans del Nadal, la Comunitat Valenciana registra algunes de les pitjors xifres de seguiment de la pandèmia de la Covid19. Tot i que mesos abans la situació de la regió era envejable, durant les darreres setmanes s’ha produït un repunt sense precedents des del mes de marc que està posant al límit la capacitat dels sistema sanitari. Una prova és l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, reorganitzat de nou per a donar cabuda al centenar -el doble que en Nadal- de casos actius per coronavirus que atén en planta i als 7 en UCI.

A hores d’ara estan eixint a la llum els contagis generats durant la Nit i el Dia de Nadal a les localitats valencianes. Un fet que ha disparat la incidència del virus per damunt dels 790 casos al Departament de Salut d’Alcoi, que abasta a la muntanya alacantina. Però aquestes dades encara empitjoraran amb quasi total probabilitat, segons estima la Conselleria de Sanitat Universal.

En cas de fer-ho, Generalitat no descarta endurir les mesures restrictives, recorrent inclús al confinament domiciliari total com el que es va activar entre març i maig de 2020. És el mètode que s’ha demostrat més efectiu per a contenir una pandèmia que ha batut tots els registres en la darrera setmana a la Comunitat Valenciana. De fet, la darrera actualització del pasat divendres va fer pols l’anterior rècord de contagis registrats a tota la província, passant dels 1.300 als vora 2.000.

Aquesta vesprada de dilluns 11 de gener està prevista la compareixença de la consellera Ana Barceló per a actualitzar la situació, tot i que no serà fins dimarts quan es coneixeran les darreres dades de la pandèmia. Un fet que, en cas de ser molt negatives -cosa que s’espera-, podrien provocar un nou confinament total.