Home Alcoi Generalitat presenta la campanya de Mercats Excel·lents en base al de Sant...

Generalitat presenta la campanya de Mercats Excel·lents en base al de Sant Roc d’Alcoi

2952
0
SHARE

La Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat ha presentat aquest dijous la campanya de Mercats Excel·lents a un dels que considera com a referència en aquest àmbit: el de Sant Roc d’Alcoi. Aquest reconeixement busca suposar un al·licient per a infraestructures que són considerades com a concentradors dels petit comerç i dinamitzadors econòmics i socials a la localitat on s’ubiquen. El mercat alcoià de Sant Roc serà dels primers en presentar candidatura.

Una de les línies d’actuació de la Generalitat Valenciana en matèria de comerç de proximitat i generació de volum de negoci en aquest àmbit es centra en els mercats. A tota la regió n’existeixen 148, que alberguen més de 3.500 comerços, molt d’ells relacionats amb l’alimentació amb productes de proximitat. És un dels factors que ha portat a la Conselleria d’Economia Sostenible a llançar una campanya per a millorar aquestes superfícies, que seran reconegudes com a Mercats Excel·lents amb l’objectiu d’optimitzar el comerç i la cohesió que generen.

Per al Consell, els mercats valencians suposen una mena de vertebradors urbans a les localitats en les que operen, per això s’han basat en els paràmetres que regeixen el de Sant Roc a Alcoi, considerat com a un dels de referència a nivell autonòmic. Així, aquesta superfície ha sigut l’elegida per a presentar una campanya que pretén dotar als mercats valencians de més qualitat, en base a un comerç de proximitat que genere confiança en el client. De fet, el de Sant Roc serà dels primers mercats que presente candidatura a ser declarat Mercat Excel·lent.

Per a aconseguir la qualificació de la Generalitat, els mercats hauran de complir fins a 12 requisits, entre els que es troben el compliment de la normativa, una gestió professionalitzada, els llocs del mercat ocupats i en un alt percentatge per comerços de menjar, o un horari ampli per al client. Alguns dels edificis que alberguen els mercats valencians suposen també atractius arquitectònics, al temps que donen cabuda al xicotet comerç de la localitat en qüestió i vertebren la seua trama urbana.

L’ordre ha sigut ja signada pel conseller, pel que aquells mercats que complisquen els requisits podran obtenir el certificat de Mercat Excel·lent en dates properes.