Home Alcoi Ajuntament i Tuasa ofereixen transport gratuït per a usuaris de l’Economat de...

Ajuntament i Tuasa ofereixen transport gratuït per a usuaris de l’Economat de Càritas a Alcoi

0
SHARE

Més de 400 famílies alcoianes fan ús a dia de hui de l’Economat de Càritas per a poder abastir les seues necessitats alimentàries. Moltes d’ells tenen inclús problemes per a pagar-se el transport públic per a recollir els aliments, fet facilitat ara per l’acord entre l’Ajuntament d’Alcoi i la concessionària del servei de bus, Tuasa. Ofereixen abonaments gratuïts d’un dia a la setmana per a facilitar la compra a persones que passen per aguts problemes econòmics.

Vora una dècada de crisi econòmica ha deixat nefastes conseqüències entre els ciutadans menys econòmicament solvents de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A pesar de que els indicadors macroeconòmics assenyalen cap a una recuperació que inclou les dades de l’atur, però no el poder adquisitiu dels treballadors, encara són centenars les persones que es veuen obligades a recórrer a òrgans solidaris per a poder afrontar les seues necessitats vitals. Organismes que han sigut autèntics salvadors durant la pitjor fase de la crisi.

A la ciutat d’Alcoi, a banda dels serveis socials, existeixen ens com Càritas, que disposen de serveis capaços d’abastir part d’eixes necessitats, especialment les de menjar, amb l’Economat. Però, per a persones que no tenen capacitat adquisitiva, el fet de desplaçar-se amb transport públic suposa una despesa que molts no poden assolir. Per això, l’Ajuntament d’Alcoi i l’empresa concessionària del transport urbà, Tuasa, ha habilitat abonaments d’una jornada per a facilitar l’accés d’aquestes persones a aquest recurs sense cap cost.

A dia de hui l’Economat d Càritas ofereix aliments a preu de cost a 400 famílies només a la ciutat d’Alcoi. Les primeres proves dels nous abonaments, que es sufragaran amb el cost de la pròpia contracta del servei, han ajudat a fins a 150 famílies a accedir a l’Economat. L’objectiu és que les persones que han de recórrer a aquest servei per a subsistir no hagen de veure’s en dificultats per a accedir a ell per no poder costejar-se el transport.

El nou abonament només és vàlid per a un dia de la setmana i està disponible en Càritas i el departament de Benestar Social alcoià.