Home Alcoià Generalitat prolonga les restriccions vigents per la pandèmia fins l’1 de març...

Generalitat prolonga les restriccions vigents per la pandèmia fins l’1 de març tot i la millora dels indicadors

337
0
SHARE

Tota la Comunitat Valenciana porta tot el mes de febrer millorant la situació pandèmica després d’un Nadal que ha tingut nefastes conseqüències a la regió. Tant que només acabar les Festes, la Generalitat va endurir les restriccions per a controlar la transmissió del coronavirus fins, inicialment, el 15 de febrer. Les darreres actualitzacions ha mostrat millors dades de seguiment de la crisi sanitària, pero els indicadors, tot i millorar, estan encara lluny de ser els idonis.

Mentre altres comunitats autònomes, Com Madrid o Catalunya, alleugeren les restriccions, el Consell ha decidit mantenir-les durant les properes dos setmanes. Així ho ha confirmat en roda de premsa el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. La Comunitat encara triplica l’índex màxim de risc de contagi per Covid19 -situat en els 250 casos/100.000 habitants- amb 777 punts, pel que el Govern del Botànic ha optat per la precaució abans d’alleugerar les restriccions.

L’objectiu està clar: davallar la presència del virus fins el punt en que siga viable una desescalada que permeta conjugar la salut públic amb la recuperació econòmica. Així, continuen vigents el tancament perimetral de la regió i els del cap de setmana a les ciutats de més de 50.000 habitants -una situació que a l’interior alacantí afecta a Alcoi-, el tancament a les 18h del comerç no essencial, la impossibilitat d’utilitzar instal·lacions esportives o de gaudir de comerços hostalers i la prohibició de dur a terme trobades de més de dos persones no convivents.

Pla Resistir per a compensar les restriccions

Dos setmanes més de tancament tindran efectes molt perjudicials per a hostalers i aquells sectors relacionats amb la mobilitat, com el del turisme. Per a ajudar-los, Generalitat confia en que siguen suficients les ajudes del Pla Resistir, dotades amb 400 milions d’euros a la regió -la major suma de tota Espanya- i adreçaces específicament a autònoms, hostalers, actors turístics i gestors culturals, entre altres.