Home Alcoià Generalitat secunda el projecte de polígon logístic mancomunat a la muntanya com...

Generalitat secunda el projecte de polígon logístic mancomunat a la muntanya com a pioner al País Valencià

1121
0
SHARE

El projecte de polígon que baralla la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ha atret l’atenció de la Generalitat Valenciana. Ara l’objectiu de l’ens supramunicipal de la muntanya és que el suport ja anunciat pel Consell vaja acompanyat de fons amb els que posar-lo en marxa com a experiència pilot a tota la regió i amb caràcter logístic.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ja ha posat en marxa algunes de les seus propostes per a millorar la prestació de serveis de forma mancomunada a les 13 poblacions que la composen a dia de hui. Tot i això, encara treballa en enllestir la seua principal aposta en matèria econòmica i de creació d’ocupació, com és la construcció d’un polígon participat per totes les localitats que integren l’ens supramunicipal. Un projecte que, per les seues característiques, com el fet de que tindria caràcter públic, no existeix en tota la regió.

Responsables de la MAC han mantingut una reunió amb gestors de la Conselleria d’Ordenació del Territori i Urbanisme, a les que han traslladat les principals característiques que tindria el polígon. El propi Director General ha mostrat la seua predisposició a treballar en el projecte, per al que ha garantit el suport de la Generalitat. El que es tracta ara d’aconseguir per part de l’ens que comanda Manolo Gomicia és que eixe suport es traduisca en mesures concretes, preferiblement amb una aportació econòmica per part de l’administració autonòmica amb la que activar-lo.

Tal volta eixe siga un dels punts principals de la futura reunió que està prevista a tres bandes entre la MAC, la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix el murer Rafa Climent i la d’Obres Públiques. Generalitat està especialment interessada en el caràcter públic d’aquest polígon orientat a abastir de sòl industrial a les poblacions mancomunades, algunes de les quals no tenen terrenys sobres els que instal·lar empreses. A més, el polígon mancomunat no seria un polígon habitual, ja que el projecte comprèn la creació d’un node logístic per al que existeixen dos propostes: d’una banda, la zona de El Pi 2 de Muro, amb una superfície de 415.000 m2 i apegada a l’autovia; per altra, una de les zones que envolta la localitat de Banyeres, tot i que aquest, pel moment, no és la prioritària.

De crear-se, el polígon mancomunat de la muntanya alacantina seria el primer d’aquestes característiques a tot el territori valencià, i sentaria un precedent per a les futures superfícies industrials valencianes que ha suscitat l’interès del Consell.