Inici Alcoi Generalitat situa la innovació com a vertebrador del territori al Campus d’Alcoi...

Generalitat situa la innovació com a vertebrador del territori al Campus d’Alcoi de la UPV

179
0
COMPARTIR

Alcoi és un dels pols d’investigació i innovació a la muntanya alacantina. Vessants considerades per la Generalitat Valenciana com a vertebradores del territori, més encara cara al futur. La pròpia Consellera d’Innovació ha visitat la ciutat i el Campus de la UPV per a comprovar els avanços en aquesta matèria. Uns avanços que s’espera multiplicar amb l’arribada del Districte Digital a Alcoi mitjançant un conveni que es signarà a principis de 2020.

Els avanços tecnològics estan transformant el món a una velocitat inusitada fins la data. Quasi a diari apareixen novetats i avanços orientats a millorar la vida de les persones, tot i que no sempre ocorre així. La innovació i les investigacions tenen molt a veure en aquest línia de millores, i suposen una de les apostes de les diferents administracions. Tot i que a Espanya es dedica molt menys finançament a aquestes vessants, des d’ens com la Generalitat Valenciana es considera que la innovació és un dels pilars bàsics en el futur de la regió.

A les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porta ja temps apostant-se per la innovació a tots els nivells. Durant els darrers anys ha crescut la xifra de persones i empreses lligades a aquesta vessant com a creadora de riquesa i ocupació. També la indústria, com a sector fonamental de l’economia de la zona, està contínuament innovant per a millorar i créixer. Cosa que ha volgut posar en valor la Consellera d’Innovació, Carolina Pascual, que ha visitat la ciutat aquest dijous. Per al Consell, la innovació és un dels pilars de la vertebració territorial a la Comunitat.

La consellera ha visitat un dels principals pols d’innovació de la muntanya alacantina, com és el Campus d’Alcoi de la UPV. Allí ha pogut observar de primera mà com els seus alumnes desenvolupen projectes per a millorar la vida de les persones a través, per exemple, de la sostenibilitat. A més, Pascual ha confirmat que la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi signaran el conveni per a establir el Districte Digital a la ciutat dels ponts a principis de l’any que ve. Aquest ens congregarà, previsiblement, la divulgació de la innovació a l’interior alacantí en el futur.

Representants de tots els àmbits alcoians han estat presents en una visita que dona suport a l’aposta de la ciutat per la innovació.