Home Alcoià Glòria deixa carreteres tallades, parcs tancats, caiguda d’arbres i cables de la...

Glòria deixa carreteres tallades, parcs tancats, caiguda d’arbres i cables de la llum i accidents a la muntanya

921
0
SHARE

L’arribada de la borrasca Glòria a l’interior de la província d’Alacant ha deixat estampes precioses a base de neu, però també complicacions a bona part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Des de poc després de les 14 hores del diumenge 19 no ha deixat de caure er damunt dels 500 metres a l’interior alacantí. Tot i això, no ha sigut fins aquesta passada matinada quan la neu a començat a quallar a les comarques.

Ja des de primeres hores del matí s’ha fet palès el que preveïen les situacions d’emergència activades per la Agència Estatal de Meteorologia. Gruixos de neu que en algunes localitats com Onil o Banyeres han superat els 25 cm al casc urbà. Mentre, el punts de les muntanyes que envolten a les poblacions de la zona l’acumulació de neu és prou major.

Peu de foto: Vehicles creuats a l’entrada a Onil per l’Ermita de la Mare de Déu de la Salut. Foto tvA

A pràcticament cap de les poblacions de la muntanya alacantina hi ha hagut classe durant la jornada de dilluns 20 de gener. Es preveu que la situació millore a partir del migdia en quant a la neu, degut a l’augment de la cota. No obstant, tot l’interior alacantí continua en en alerta per pluja i vent fins dimarts 21, sense que puga descartar-se que continue nevant durant tot el dilluns.

La neu acumulada ha provocat fins i tot el tancament de l’autovia A-7, pel que es pot considerar que bona part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben aïllades. Fins i tot a poblacions com Ibi s’han hagut de tancar els accessos als polígons industrials. D’altra banda, els escolars de la muntanya han tingut dia lliure aquest dilluns, pel que molts d’ells han aprofitat per a gaudir de la neu a la zona.

La part negativa del temporal l’han deixada els accidents de vehicles provocats per la quantitat de neu acumulada. A més, el fort vent que porta Glòria ha provocat la caiguda d’arbres i de cables d’electricitat que han deixat sense subministrament, de forma temporal, a quasi totes les poblacions de la zona. Tant és així que els parcs de la majoria de localitats, Alcoi inclosa, estan tancats per precaució.

Peu de foto: Panoràmica de Banyeres coberta per la neu de Glòria. Foto Cristina Albero

Precisament a la ciutat dels ponts la situació ha arribat a provocar el tancament dels accessos, a excepció de la circumval·lació cap a Cocentaina. Les previsions apunten a que la situació millora cara a dimarts, però mentre és aconsellable no agafar el vehicle particular i evitar riscos. Els diferents ajuntaments tenen previst el subministrament de sal per a evitar que el gel cause més problemes als vianants.