Home Alcoi Gomicia i Mira abandonen la política local però opten a formar part...

Gomicia i Mira abandonen la política local però opten a formar part de les llistes autonòmiques

0
SHARE

Dos de les figures més rellevants del socialisme a la ciutat d’Alcoi, Manolo Gomicia i Aroa Mira, no formaran part de les llistes de l’agrupació per a les properes eleccions municipals. Tots dos ho han decidit així de forma personal, a pesar de que podrien entrar a formar part, en el cas de Mira, de les llistes autonòmiques del PSPV. Gomicia, per la seua banda, optaria a contribuir en un segon Govern del Botànic.

La proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques del proper 26 de maig provoca que totes les formacions polítiques estiguin perfilant les llistes que optaran a governar, d’una banda, la Generalitat Valenciana, i d’altra els ajuntaments de les comarques. La immensa majoria d’agrupacions polítiques de la muntanya alacantina ja coneixen als candidats que optaran a encapçalar cadascun dels seus projectes, tot i que les llistes encara no són definitives. La confecció d’eixes llistes ha deixat algunes absències, pel moment, a la ciutat d’Alcoi.

El PSPV és el partit que ha governat durant tota la present legislatura a la ciutat d’Alcoi. En les seues files, i amb atribucions de govern, dos dels polítics amb més trajectòria de la capital de l’Alcoià, com Manolo Gomicia i Aroa Mira. Cap dels dos formarà part del projecte socialista per a continuar governant la ciutat després dels comicis de maig. Tots dos ho han decidit a títol personal després de dos legislatures d’acció de govern i, en el cas de Mira, altra més en l’oposició. Es tracta de dos dels referents actuals del socialisme a la ciutat d’Alcoi.

Mira i Gomicia han sigut dos dels principals artífex del canvi que els socialistes alcoians pregonen al voltant de la seua gestió durant els darrers 8 anys. La primera ha hagut d’afrontar la pitjor època per a la prestació de serveis socials amb la crisi; mentre el segon ha fet de l’aposta per convertir Alcoi en una ciutat intel·ligent l’epicentre de la seua gestió. Tots dos continuaran aportant al partit a nivell local, però encara més al regional, ja que Mira podria entrar en els primers llocs de les llistes del PSPV per a les autonòmiques, mentre Francés tractarà de que Gomicia forme part del proper Govern del Botànic, si finalment és reeditat.

Els dos encara regidors han estat acompanyats dels seus companys d’agrupació durant el seus acomiadament en roda de premsa.