Home Destacats Guanyar insta al govern alcoià a aturar els treballs al sol a...

Guanyar insta al govern alcoià a aturar els treballs al sol a migdia en dies de forta calor

0
SHARE

L’estiu és, degut al canvi climàtic, una etapa cada vegada més llarga al llarg de l’any. A això se li afegeix que les temperatures que es produeixen durant aquesta estació també van en augment, fent que el mercuri registre temperatures molt elevades durant cada vegada més dies a l’any. Durant eixes jornades, són moltes les persones que treballen a ple sol, posant en risc la seua pròpia salut.

Aquest és el fonament pel que l’agrupació Guanyar Alcoi ha demanat a l’equip de govern alcoià que ature tots els treballs que es desenvolupen al carrer en dies en els que estiga activada l’alerta per temperatures elevades. Es tracta d’una mesura lògics, consideren des de la formació d’esquerres, que pretén amb ella protegir la salut dels propis operaris.

Per a Guanyar, no es tracta d’una opció que tindria l’Ajuntament en dies de calor, sinó que també han demanat que els contractes que signe el Consistori d’ara endavant incloguen una clàusula per a aturar el treball en condicions de calor extrem. La proposta té en compte els resultats dels informes elaborats per la Conselleria de Sanitat Universal, que parlen de riscos que poden ser fatals per a la salut a causa del treball a elevades temperatures.