Home Alcoi Habitatge destina 447.000 € a la rehabilitació de llars a la Plaça...

Habitatge destina 447.000 € a la rehabilitació de llars a la Plaça Les Xiques amb aturats d’Alcoi

894
0
SHARE

El Pla ARRU, que ha aportat en la present legislatura vora 6 milions d’euros a Alcoi, executarà noves obres a la ciutat del ponts. En aquest cas serà a la Plaça Les Xiques, un dels entorns que es tracta de regenerar al Centre d’Alcoi, on la Conselleria d’Habitatge invertirà 447.000 euros per a millorar les condicions tant dels immobles com del seu entorn. Ara bé, la meitat dels treballadors que duguen a terme els treballs hauran de ser aturats de llarga duració residents a Alcoi per a unes obres que es duran a terme a principis de 2019.

Durant la presenta legislatura, les localitats valencianes s’han beneficiat de les inversions previstes al Pla ARRU, sigles d’Àrees de Regeneració i Renovació Urbana. Aquesta iniciativa tracta de recuperar ubicacions urbanes i les llars que les composen per a millorar l’estat de conservació de diferents àrees urbanes, bona part de les   quals es troben en els cascs antics de cada població. El pla ha aportat suculentes ajudes a la ciutat d’Alcoi, que sumen més de 6 milions d’euros amb els que s’han rehabilitat vora 400 habitatges amb 50 projectes d’execució finançats al 55%.

La capital de la comarca de l’Alcoià ha rebut més inversions dins del Pla ARRU cara al 2019, que aniran dirigides a una de les zones que són objecte de plans de regeneració per part de l’Ajuntament d’Alcoi. Es tracta de la zona de Barbacana, i més concretament la Plaça Les Xiques, on la Conselleria d’Habitatge invertirà més de 447.000 euros en traure a concurs el projecte de millora de les condicions dels immobles, la seua accessibilitat i les condicions d’aïllament de les llars. La salubritat dels sanejaments de les llars també serà altre dels punts a millorar.

Les empreses que concurrisquen al concurs tenen fins el 15 de gener per a presentar els seus projectes, però hauran de complir un plec de condicions que inclou una clàusula per a reduir l’atur a la localitat de rep les inversions. Així, l’empresa concessionària haurà de contractar, al menys, a la meitat dels operaris que executen els treballs que siguen alcoians i aturats; inclús poden ser els propis veïns de la zona. Cal recordar que aquesta àrea del Centre d’Alcoi es troba en una situació complicada legalment, segons denuncien els veïns, alguns dels quals viuen en llars ocupades.

Precisament la millora de les condicions d’habitabilitat dels habitatges rema a favor de la normalització de la situació que registren actualment. Els treballs suposen un nou pas en la millora de les condicions del barri que es sumen a altres mampreses pel Consistori alcoià, com el trasllat del Palau de Justícia a la Plaça Verge Maria o la instal·lació de la comissaria de Policia Nacional a la pròpia Plaça Les Xiques.