Home Alcoi Habitatge garanteix la dotació d’ajudes per a rehabilitar interiors de llars a...

Habitatge garanteix la dotació d’ajudes per a rehabilitar interiors de llars a la ciutat d’Alcoi

0
SHARE

Alcoi ha acollit una jornada informativa sobre el Pla Renhata d’ajuda a la rehabilitació de l’interior de les llars. Una mesura que busca reactivar la construcció i que, en el cas alcoià, farà pujar les ajudes del Consell en matèria d’habitatge fins als 4,5 milions. La promesa és que les ajudes arribaran, tot el contrari que ocorria amb anteriors governs, afirma Generalitat.

Des que les eleccions municipals i autonòmiques de maig del 2015 van permetre el canvi de govern a la Generalitat Valenciana després de més de 2 dècades d’executius del PP, el nou Consell ve lamentant la situació econòmica que es van trobar al accedir al govern. Una situació marcada per l’elevat deute amb els bancs, que impedia l’arribada d’ajudes i subvencions per als ciutadans, tot i que foren convocades pels anteriors executius populars. Una situació que llastrava l’acció dels sector productius valencians, especialment d’un dels que més ha patit la crisi econòmica.

La construcció ha estat a l’ombra durant els darrers anys i després de la restricció de les polítiques especulatives, deixant en l’atur a milers de valencians. Durant la present legislatura, el Govern del Botànic ha llançat diferents línies d’actuació per a reflotar aquest sector, que a les comarques interiors de la província d’Alacant han arribat especialment a la ciutat d’Alcoi. Iniciatives com ARRU, que ha arribat a 425 habitatges alcoians, permeten rehabilitar exteriors, i ara, el Pla Renhata ajudarà també a tots aquells interessats en reformar l’interior de la seua llar.

L’arribada del Pla Renhata a Alcoi ha provocat la celebració d’una jornada amb representants dels sectors integrats en la construcció, així com de particulars, a la ciutat dels ponts. Una població que, segons defèn la Conselleria d’Habitatge, ha rebut no sols vora un milió d’euros del darrer pla d’ajudes, sinó que els particulars que van demanar ajudes en època del PP i no les van rebre sí les han rebut ja, a pesar de tractar-se d’anterior convocatòries. En total, les subvencions del Consell en matèria d’habitatge han causat una despesa a les arques de Generalitat de vora 4,5 milions d’euros només a la ciutat d’Alcoi.

Alcoi té actiu encara també el Pla ARRU, on la Conselleria d’Habitatge preveu destinar 6 milions d’euros, dels que més de 2 ja han sigut pagats. El grup d’habitatges Sant Jordi també serà reformat amb una inversió de 575.000 per part de Generalitat.