Home Destacats Ibi agafa tres propostes dels seus veïns amb un concurs d’idees per...

Ibi agafa tres propostes dels seus veïns amb un concurs d’idees per a reformar el Casc Antic

1435
0
SHARE

El projecte de reforma per al Casc Antic d’Ibi comptarà amb idees que els propis veïns han aportat mitjançant un concurs. El jurat ha elegit les 3 millors idees amb l’objectiu de que siguen aplicables a la primera fase, que afecta a la Plaça de l’Església, i fomenten dinàmiques socials, econòmiques i culturals. Ara s’incidirà de nou en la recerca de fons d’altres administracions que alleugeren el desenvolupament d’un projecte que veurà la llum, amb o sense ajuda externa.

La inclusió de la vila d’Ibi dins de la iniciativa europea Urbact Creative Spirits ha provocat que l’Ajuntament es plantege de quines formes es pot transformar el Casc Antic de la població. Tot i no tindre un tamany massa gran, la zona més antiga de la població necessita una llavada de cara que permeta una major qualitat de vida per als veïns que l’habiten, impedient que es degrade i motivant la creació de nous comerços. Són els principals elements que abanderen el projecte de reforma per al centre d’Ibi en torn a línies de desenvolupament urbà sostenible.

Durant els darrers mesos, l’Ajuntament d’Ibi ha convocat als seus veïns a un concurs d’idees amb el que agafar algunes de les propostes per a aplicar-les a la reforma que es pretén dur a terme al centre urbà de la localitat. El concurs fou dotat amb 1.500 euros i el jurat ja ha avaluat les propostes i elegit les 3 que més s’adapten a la idea de reforma, que començarà per la Plaça de l’Església. Intervenció urbana, recuperació del casc històric iberut i recursos per a descobrir els indrets del barri han copat la selecció del jurat per a la reforma del centre d’Ibi.

Durant el concurs s’ha prioritzat la qualitat dels projectes presentats pels propis veïns, sumant punts aquelles propostes que inclogueren canvis d’imatge o elements de dinamització social, econòmica i cultural per al barri. La primera fase de la reforma, que afecta a la Plaça de l’Església, està valorada en aproximadament un milió d’euros. Per a desenvolupar-la, l’Ajuntament busca finançament en altres administracions, tot i que confirma que el projecte anirà endavant, amb o sense fons externs. Si es dona el segon cas, el seu desenvolupament anirà més lent, però en cap cas es deixarà en un calaix.

L’objectiu municipal, referendat amb la majoria dels populars iberuts en les passades eleccions municipals, és aplicar el projecte a curt o mig termini.