Home Ibi Ibi demana col·laboració ciutadana per a controlar les colònies de gats amb...

Ibi demana col·laboració ciutadana per a controlar les colònies de gats amb esterilitzacions

2142
0
SHARE

A pràcticament totes les poblacions de l’interior alacantí, i especialment a les més poblades, existeixen problemes amb el control de les poblacions d’animals com els gats. Molts d’ells han sigut abandonats o han fugit de les llars on un dia van residir, i ara viuen als carrers de forma autosuficient. No obstant els gats es reprodueixen molt ràpidament, pel que una superpoblació d’aquest animal pot causar problemes de salubritat.

Aquesta situació es dona a poblacions com Alcoi o Ibi, on es treballa per a controlar la població de gats. En el cas de la vila joguetera, la campanya s’ha encetat en aquestes dates, mentre que a Alcoi ja porta algun temps activa. En tots dos casos, el control de la població de gats passa per capturar als exemplars que viuen en captivitat i esterilitzar-los, evitant així l’excés de població, hagut compte de que una gata pot criar fins a 4 voltes a l’any.

Però per a aconseguir que la campanya tinga èxit, des de l’Ajuntament d’Ibi han demanat col·laboració ciutadana. Afirmen que moltes persones tal vegada alimenten als exemplars que viuen al carrer pensant que li fan un bé. Però des del Consistori afirmen que no és així, i que alimentar-los només contribueix a que la seua població augmente. Massa gats a una població equival a un major risc de problemes de salubritat, com plagues o brutícia pels seus excrements.

La Protectora d’Animals d’Ibi col·labora en aquesta campanya, que inclou informació visual als punts on es capturen els gats per a ser esterilitzats. Tot a pesar de que en les seues instal·lacions també acullen a gats abandonats però, lamenten, es troben desbordats. Aquesta campanya compta amb una ajuda per part de la Diputació d’Alacant, que ha atorgat poc més de 1.8000 euros per a dur-la endavant.