Home Alcoi L’Ajuntament enderrocarà 22 immobles per a lluitar contra les okupacions al centre...

L’Ajuntament enderrocarà 22 immobles per a lluitar contra les okupacions al centre d’Alcoi

0
SHARE

Una part dels edificis més antics de la ciutat d’Alcoi, la majoria dels quals s’ubiquen al barri del Centre, porten anys abandonats. La manca d’inversions per part dels seus propietaris els ah deixat en un estat de ruina, caldo de cultiu perfecte per a que persones sense llar les okupen. Un fenomen que ha tingut més visibilitat que mai abans durant els darrers mesos al casc antic alcoià.

Les denuncies dels veïns de la zona per les molèsties que, afirmen, causen aquests okupes, han precipitat la presa de decisions des del Consitori. Al menys una part dels immobles ocupats es troben en risc d’enderrocament per la seua situació estructural. Per això, des de l’Ajuntament d’Alcoi van a tramitar fins a 22 expedients de ruina en altres tants edificis del centre de la ciutat.

Aquesta mesura va orientada a evitar la presència d’okupes als edificis abandonats del barri cèntric alcoià, i s’afegeixen als enderrocaments de diversos habitatges que ja s’han dut a terme. Alguns d’aquests immobles, precisament, són aquells en els que els veïns del barri van denunciar la presència d’okupes fa unes setmanes. Al menys una part dels enderrocs repercutiran, teòricament, de forma subsidiària en els seus propietari, ja siguen persones físiques o jurídiques.