Home Destacats Ibi es suma de nou i prepara activitats per al 26 d’abril,...

Ibi es suma de nou i prepara activitats per al 26 d’abril, Dia del Xiquet

221
0
SHARE

El 26 d’abril del 2020, després de 46 dies confinats, els xiquets van poder sortir al carrer. Un dia que sempre serà recordat per l’actitud heroica i resilient demostrada pels més menuts, enfrontant-se de manera responsable a la incertesa ia la transformació de les seves rutines, i perquè els carrers tornaven a omplir-se de joc i llibertat.

Aquesta iniciativa, que té com a objectiu declarar el 26 d’abril com el Dia del Xiquet, naix de la Fundació Crecer Jugando -institució impulsada per l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ)-, que promou el desenvolupament i el benestar infantil. Un any més, l’Ajuntament d’Ibi es suma a la iniciativa amb activitats destinades als més petits i a les famílies.

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi ha organitzat tallers infantils el mateix dimarts, 26 d’abril, de 17.00 a 19.00h hi unes jornades de portes obertes amb entrada gratuïta per als menuts del 26 d’abril a l’1 de maig. Alhora, el Museu del Joguet realitzarà també tallers per a nens aquell mateix dia i l’entrada infantil serà gratuïta fins a l’1 de maig. A més, de nou, els alumnes del Batxillerat d’Arts de l’IES La Foia faran un mural commemoratiu, al costat del que es va realitzar el passat any al mur extern del Poliesportiu Municipal, davant de l’Skate Park.

El compromís d’aquesta segona edició per part de Fundación Crecer Jugando i totes les empreses i organisme adherits a la seva causa “és dedicar unes jornades als més petits, posant la nostra mirada d’adult a l’alçada dels nens per comprendre els seus necessitats, il·lusions o pors i visibilitzar el seu paper en la societat. Volem que entre tots recordem la necessitat de créixer amb el joc, la lectura i les activitats lúdiques, culturals o esportives que fomenten la seva imaginació i benestar com a part essencial de la infància, ja que, a través d’elles, descobreixen el món, aprenen regles i impulsen la seva creativitat des d’un entorn estimulant i feliç”.

Rafael Serralta, Alcalde d’Ibi, ha declarat que “per a Ibi, el Dia del Xiquet i la Xiqueta és un dia molt especial. Tot i que a Ibi vivim per i per a la infància i tenim una gran sensibilitat pels més petits, de fet, aquest any hem constituït el Consell de la Infància i l’Adolescènia d’Ibi. Gràcies a la iniciativa de la Fundació Crecer Jugando, ara hi ha un dia en què els homenatgem de manera especial. Sempre seran els impulsors del canvi, la millora i l’adaptació als temps. I des de l’Ajuntament d’Ibi volem enviar-vos el missatge més sincer: sou el nostre millor aliat per assegurar un futur millor. I us convide a tots: a empreses, comerços i particulars, que us sumeu a la campanya i el manifest del Dia del Xiquet i la Xiqueta a la web www.diadelniño.es“.