Home Destacats Ibi Integra: programa per a integrar a persones amb diversitat funcional en...

Ibi Integra: programa per a integrar a persones amb diversitat funcional en el mercat laboral

0
SHARE

Tots els ens relacionats amb la prestació de serveis socials i dependència d’Ibi porten mesos perfilant el programa ‘Ibi Integra’. Es pretén que aquest sistema valga per a intercomunicar a les empreses de la localitat amb persones que pateixen diversitat funcional però poden treballar i busquen una ocupació. Els beneficis per a les dos parts són suculents: ajudes i subvencions per a les mercantils, i la integració i una vida autònoma per a les persones amb diversitat funcional.

Garantir la igualtat de drets entre totes les persones és un dels objectius fonamentals de qualsevol societat que s’identifique a sí mateixa com avançada. Independentment del sexe, color de pell, religió o limitació física o psíquica, qualsevol persona té els mateixos drets que altra a formar part de ple dret d’una societat. Amb aquest objectiu treballen des de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ibi, conjuntament amb l’ampli ventall d’associacions que s’encarreguen del cuidat a persones que pateixen diversitat funcional. A banda, Promoibi s’encarrega del contacte amb les empreses per a determinar les seues necessitats i Actaio de la formació que s’haja d’impartir.

Des de ja fa mesos, totes elles treballen en enllestir el programa ‘Ibi Integra’, mitjançant el qual pretenen millorar la inserció social i laboral d’aquestes persones. Es vol així garantir la igualtat d’oportunitats i activar la justícia social per a un col·lectiu que sol trobar-se múltiples entrebancs a l’hora de trobar una ocupació. Als centres que associacions com Upapsa, Adibi, Cocemfe o Somriu -entre altres- tenen a la vila joguetera es dona formació per a persones amb diversitat funcional, buscant oferir-los una possibilitat de desenvolupar la seua vida de la forma més autònoma possible.

El sistema d’inserció laboral que vol enllestir Ibi Integra suposa una mena d’intermediació entre els ens que cuiden i formen a les persones amb diversitat funcional i les empreses que podrien ocupar-les. Així, es volen optimitzar les contractacions en funció de les demandes del teixit empresarial, que es beneficiaria d’ajudes i subvencions amb aquestes contractacions. Això a banda dels beneficis vitals per a les persones amb diversitat funcional en recerca activa d’ocupació, entre les que s’inclouen la seua dignificació, inserció i possibilitat de dur a terme una vida autònoma.