Home Cultura Ibi programa una festa amb concurs infantil i adult per a celebrar...

Ibi programa una festa amb concurs infantil i adult per a celebrar el Carnestoltes aquest dissabte 10 de febrer

0
SHARE
Cartell que anuncia el Carnestoltes de 2024 a Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi organitza per al dissabte 10 de febrer el Carnestoltes 2024, amb una gran desfilada per a tots els públics al matí i festa de Carnestoltes a la nit. La localitat s’omplirà de música, color i ritme per celebrar un divertit dia de disfresses. A les 12.00h del dissabte 10 de febrer, es realitzarà la Gran Rua de Carnaval, en què es podrà participar al Concurs Infantil i al Concurs per a Adults, amb premis simbòlics.

El recorregut serà des de l’Ajuntament d’Ibi fins a la plaça de la Palla. Les persones interessades a participar en els concursos s’han d’inscriure al despatx de la Regidoria de Festes, a la segona planta de l’Ajuntament d’Ibi, a través del mail protocolo@ibi.es o al 965552450. La data màxima per a inscriure’s serà divendres, 9 de febrer a les 12.00h.

La informació i les bases del concurs estan disponibles a www.ibi.es. Per simplement desfilar, sense participar als concursos, no cal estar inscrit a la desfilada. A la vesprada, la Plaça de la Palla acollirà una tarda familiar amb música, de 18.00h a 21.00h, i a la nit, per als joves i adults, s’ha organitzat una Nit de Carnaval a la mateixa plaça.

Premis en dos categories

El Concurs de Disfresses estableix dues categories: Infantil, on també podran formar part adults, sempre en nombre inferior al de nens participants; i Adults, on podran participar també nens, sempre en inferioritat numèrica als adults. Hi haurà tres premis simbòlics per a la categoria d’Infantil i tres més per a la d’adults. Un primer premi per al grup de fins a 10 persones, un segon per al grup de més de 10 persones i un tercer per al grup amb la disfressa més elaborada.

El jurat tindrà en compte els criteris següents per valorar les disfresses: l’originalitat, la confecció, valorant-se positivament l’elaboració casolana i el treball realitzat, el nombre de participants, missatge didàctic i la posada en escena: com desfilen, coreografia, missatge didàctic… Si alguna persona o grup incompleix un o diversos criteris, el jurat podrà valorar la desqualificació del concurs. Aquest estarà format per membres d’associacions de la localitat i membres de la Corporació Municipal.

El tinent d’Alcalde de Tradicions de l’Ajuntament d’Ibi, Joan Josep Sarrió, ha declarat que “estem segurs que, un any més, els veïns i veïnes d’Ibi participaran i passaran un gran dia de Carnaval. Esperem amb il·lusió veure totes les propostes de disfresses que participaran a la desfilada del matí, igual que també gaudir de la participació dels més joves i adults a la festa de la nit que, com l’any passat, tindrà lloc a la plaça de la Palla”.