Home Cultura Ibi retira restriccions d’aforament a les seus instal·lacions públiques després de la...

Ibi retira restriccions d’aforament a les seus instal·lacions públiques després de la fi de l’Estat d’Alarma

0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi ha acordat -després de l’entrada en vigor de les noves mesures de la Generalitat segons Resolució de el 8 de maig de 2021 de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública- la flexibilització d’algunes de les mesures preses a nivell local en el que es refereix, fonamentalment, a les àrees de serveis públics, cultura i esport.

És per això que a partir d’aquest dimarts 11 de maig, queda permès l’ús de seus esportives, culturals, socials i associacions veïnals, tant d’ús públic com privat, amb un màxim de 10 persones o un 75% de l’aforament, tant en interior com en exterior. A l’aire lliure es permet l’ús dels merenderos del nucli urbà i els de les àrees recreatives a excepció de les barbacoes, que romandran tancades.

Des de l’àrea de Cultura -tal com també permet la Generalitat Valenciana en centres i teatres- es permetrà el 75% d’aforament en esdeveniments celebrats tant al Centre Cultural Salvador Miró com al Teatre Riu, així com en espais habilitats per a tal ús. Al mateix temps, a les escoles o cursos municipals també queda permès el seu desenvolupament amb un màxim de 10 persones per aula.

Pel que fa a la Biblioteca Municipal, al no disposar aquesta de la mida suficient per posar fi al límit d’aforament, i per vetllar pel compliment de l’aforament, es manté el mateix que fins ara. A més, segueix en vigor la resolució que marca la quarantena de materials i altres restriccions d’accés a fons fins a nou avís. A l’Arxiu Municipal es manté l’aforament de 3 persones a la sala de consulta.

Des de l’àrea d’Esports les mesures aplicables segons l’última resolució de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, preveu ampliar l’horari de les instal·lacions esportives municipals fins a les 23:00h, a excepció de la piscina coberta municipal que serà fins a les 22:00h, amb mitja hora de més de marge per a la sortida.

Pel que fa a la resta de mesures, de moment, es mantenen les ja establertes en la passada resolució i s’amplien les següents: s’habilita l’ús de les dutxes al 50% en tennis, pàdel i frontó així com en entrenaments i partits d’equips federats. Segueix sense permetre’s l’entada de públic en entrenaments però sí en els partits d’equips federats que tindran aforament limitat: Pavelló Rubén Plaza, 150 persones. Pavelló 2, 60 persones. Pista nº 2, 37 persones. Pista Pàdel nº 1, 15 persones. Pista Pàdel nº 2, 15 persones. Pista nº 4, 36 persones. Pista nº 2 de Tennis, 35 persones. Estadi Vilaplana Mariel, 120 persones. Estadi Climent, 80 persones.

L’Ajuntament d’Ibi demana responsabilitat individual i col·lectiva perquè la desescalada a les restriccions sigui el més sensata i segura possible i espera que el bé comú seguisca sent la prioritat a l’hora de desenvolupar qualsevol activitat.