Home Alcoi Èxit d’organització i quasi plena ocupació hotelera als esdeveniments esportius del passat...

Èxit d’organització i quasi plena ocupació hotelera als esdeveniments esportius del passat cap de setmana a Alcoi

0
SHARE

Va haver-hi un total de 29.268 visualitzacions en les retransmissions per vídeo en temps real del Campionat de Grup Xou i la Copa Comunitat Valenciana de BMX que projecten la imatge de la nostra ciutat a tots els racons del país

Dos esdeveniments esportius van centrar l’atenció aquest passat cap de setmana a la ciutat d’Alcoi. D’una banda la celebració de la X edició del Campionat d’Espanya Grup Xou i el V Trofeu Ciutat d’Alcoi de la mateixa modalitat en el Poliesportiu Francisco Laporta i d’altra banda, la disputa de la Copa Comunitat Valenciana de BMX en la que més va suposar l’estrena en prova de caràcter autonòmic del nou Circuit Municipal BMX. En tots dos casos totes les persones que van vindre a competir o perquè formaven part de l’organització ho van fer complint amb la normativa vigent en matèria esportiva i amb totes les proves pertinents garantint la seguretat en el tema Covid19.

El Campionat d’Espanya Grup Xou que es va celebrar els dies 7 i 8 -divendres i dissabte- va comptar amb la presència d’aproximadament 900 patinadores i patinadors arribats de 12 comunitats autònomes diferents. A aquest important nombre d’esportistes cal sumar un centenar de personal federatiu, delegats, tècnics, voluntaris i personal de la comissió organitzadora de l’esdeveniment. En xifres aproximades, una mica més del miler de persones van participar d’una manera o l’altra de l’esdeveniment que es va celebrar a porta tancada per al públic com a mesura sanitària derivada de la Covid19.

El Campionat va arribar a les pantalles de totes les ciutats d’Espanya i fins i tot més enllà de les nostres fronteres a través de la retransmissió de l’esdeveniment per streaming en el canal oficial de la Real Federació Espanyola de Patinatge. Les visualitzacions de la jornada del divendres van aconseguir la xifra de 12.582 mentre que les reproduccions de la jornada de dissabte van aconseguir les 14.252 reproduccions -dades que aniran creixent amb el pas dels dies-.

Per la seua part la Copa Comunitat Valenciana de BMX va comptar amb la participació de 170 corredors. En tractar-se d’un esdeveniment que es va disputar en una instal·lació esportiva a l’aire lliure i seguint en tot moment les normes dictades en el DOGV sobre aquesta mena d’esdeveniments, al recentment estrenat Circuit Municipal BMX Alcoi van accedir al voltant d’uns 500 espectadors que van gaudir de l’in situ dels entrenaments, les mànegues classificatòries i les finals. A més, la competició es va retransmetre també per vídeo en temps real, aconseguint la xifra de 2.434 visualitzacions -una dada que també creixerà durant els pròxims dies-, amb espectadors de tot el país i fins i tot alguns de fora d’aquest.

A més, cal destacar que la disputa d’aquests dos importants esdeveniments, als quals es van sumar el diumenge el Campionat Autonòmic d’Hoquei Patins, el partit que va enfrontar al C.D. Alcoyano i a l’Andorra i les competicions habituals de cada cap de setmana, van propiciar que els allotjaments en hotels de la ciutat i poblacions pròximes tingueren una ocupació completa.

“Gràcies a aquestes activitats esportives més de 1.000 persones han vingut a la nostra ciutat complint totes les mesures de seguretat i els protocols Covid19. L’arribada d’aquestes persones ha suposat un impuls econòmic per a Alcoi, ja que aquestes persones han dormit i menjat a la nostra ciutat i a més han pogut visitar-la i utilitzar diferents serveis. Des de l’Ajuntament continuarem treballant per a acollir diferents competicions del més alt nivell. A més volem destacar les nombroses felicitacions que hem rebut per part de la majoria dels clubs participants”, ha destacat el Regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.