Home Cultura Ibi selecciona béns del Barranc dels Molins per a incloure’ls en el...

Ibi selecciona béns del Barranc dels Molins per a incloure’ls en el catàleg de protecció

952
0
SHARE

Al terme municipal de la vila d’Ibi es troba l’entrada sud cap al Parc Natural de la Font Roja, un dels tresors naturals de la localitat. És el conegut com a Barranc dels Molins, per on discorre un torrent d’aigua que permetia desenvolupar tasques utilitzant com a força motriu la pròpia corrent de l’aigua. Una zona que té la seua seua eixida cap a Ibi en un dels seus principals elements patrimonials: el Molí de Paper.

Aquest immoble ja està sent recuperat i protegit, però l’Ajuntament d’Ibi també vol incloure en el catèleg d’elements protegits del seu terme municipal les construccions que s’ubiquen al barranc. Per a aconseguir-ho, des de febrer hi ha un equip municipal treballant en identificar, avaluar i seleccionar aquells elements susceptibles de ser protegits pel seu valor dins del Barranc dels Molins.

Aquest treball de camp, previ a aconseguir la protecció oficial que recull la llei valenciana, requereix d’una inversió municipal superior als 10.000 euros. Suma per a la que el Consistori iberut ha rebut ara una ajuda per part de la Conselleria de Cultura valorada en vora 6.200 euros. Amb ells es cobrirà bona part de la despesa que requereix l’estudi previ per a acabar aconseguint la protecció del Barranc dels Molins, ja siga com a Bé d’Interès Cultural (BIC), com a Bé de Rellevància Local (BRL) o com a Bé Catalogat No Inventariat.