Home Destacats Ibi torna a convocar el consell econòmic i social

Ibi torna a convocar el consell econòmic i social

0
SHARE
Imatge de la reunió del consell econòmic i social d'Ibi

Aquesta setmana, ha tingut lloc el Consell Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Ibi, que no es convocava des de l’any 2021 i que ha aplegat entitats socials i econòmiques rellevants del municipi. Presidit per l’alcalde del municipi, Sergio Carrasco, acompanyat de la vicealcaldessa i portaveu de Som Ibi, Aitana Gandia; David Rojas, del Grup Municipal PSOE; Mayte Peñalver, portaveu del Grup Municipal PP i Lourdes Masegos, portaveu del Grup Municipal VOX.

Així mateix, les entitats convidades han estat representades per Héctor Guillem, gerent d’IBIAE; Manuel Aragonés, director d’AIJU; Bernardino Ruiz, president d’ACI; Felipe Garrido, director de l’IES La Foia; Jorge Segura, de l’IES Fra Ignacio Barrachina; Loli Soler, de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ibi; Germán González, representant de CCOO; Leticia Pascual, representant d’UGT; Dolores Pérez, representant d’ADHIBI i s’ha proposat incloure al Consell i convocar per a la propera reunió la FAVI (Federació d’Associacions Veïnals d’Ibi).

Els punts abordats en aquest Consell, que reprèn la normalitat en el seu funcionament, han estat, entre d’altres, la pròpia reactivació de treball del Pla Estratègic Local, de la mà dels grups de treball, en què cal destacar el proposat per la Taula Local de Formació per a l’Ocupació, en què es persegueix la promoció econòmica i industrial per potenciar les FP locals que aconseguisquen cobrir els treballs que més es demanen a Ibi ia la zona. Es tracta d’un pas més, després de la I Fira de Formació per a l’Ocupació, que es va celebrar el mes de maig passat i que és la primera d’altres que us seguiran per tal d’aconseguir els objectius formatius que es proposen.

D’altra banda, hi ha l’Agenda 2030, per al Desenvolupament Sostenible a favor de les persones, el planeta i la prosperitat al territori, amb la qual se segueix treballant, revisant i ultimant l’informe que la concrete a la localitat. A més, s’ha informat sobre la situació en el desenvolupament de sòl industrial a Ibi i també sobre el moment en què es troba la futura construcció de la Residència per a Persones Majors Dependents a la localitat.

A l’apartat de precs i preguntes, s’ha explicat la necessitat de crear un Pla Estratègic Turístic Local, en què ja s’ha començat a treballar des de l’àrea de Turisme, amb Aitana Gandia com a tinent d’alcalde. Sergio Carrasco, alcalde d’Ibi, declara que “la convocatòria del Consell ja assenyala una tornada a la normalitat en el funcionament del consistori que necessitàvem. Mitjançant aquest Consell, es tracten temes que afecten directament la vida dels nostres veïns i veïnes d’Ibi i que busquen el benestar social i econòmic de la localitat, en benefici de tots i totes. Seguirem treballant en la línia establerta per tots els agents implicats i en la consecució de tots els objectius que ens anem marcant”.