Home Destacats Ibiae vaticina fuga d’empreses si no es crea sòl industrial i critica...

Ibiae vaticina fuga d’empreses si no es crea sòl industrial i critica l’acció dels polítics de la Foia

1163
0
SHARE

La patronal de la Foia ha posat el crit en el cel davant la manca de sòl industrial que té la sub comarca de l’Alcoià. Un fet que podria provocar la fugida de les empreses que no poden créixer a la zona a pesar d’estar disposades a invertir en noves instal·lacions. Reclamen als governs municipals més implicació amb aquesta necessitat per a no perdre potencial industrial i, el que és pitjor, deslocalitzar-se destruint ocupació a la Foia de Castalla.

Durant els pitjors anys de la crisi econòmica, les nombroses zones industrials de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla van perdre activitat degut al tancament d’empreses i els retalls en personal. Afortunadament, la millora de la situació econòmica que ve produint-se durant els darrers anys ha tornat l’activitat frenètica als polígons de la zona. Tant és així que moltes d’aquestes zones industrials ja no tenen capacitat per a acollir més empreses, pel que la creació de sòl és una demanda que els industrials porten anys fent, especialment a la Foia de Castalla.

La patronal Ibiae, que aglutina empreses d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi, ha alertat de les conseqüències que pot tindre retardar més la creació de polígons a l’interior alacantí. Existeix una elevada demanda de superfície sobre la que instal·lar noves empreses o ampliar les que ja existeixen a la Foia de Castalla. De fet, els empresaris d’aquestes localitats quasi han ocupat la superfície disponible als polígons de la zona. Però la superfície s’acaba, i la patronal alerta de que algunes d’aquestes empreses podrien eixir de la Foia cap a altres territoris per falta de superfície industrial.

Durant l’actual legislatura, a Ibi s’ha vingut anunciant la creació d’un nou polígon amb més d’1 milió de metres quadrats que cobriria la demanda de sòl industrial existent a la població. Els empresaris, afirma la patronal, volen invertir, però no poden fer-ho perquè no poden ubicar les seues inversions. Per això, Ibiae ha criticat l’acció dels ajuntaments de la Foia de Castalla respecte a la creació de polígons. El d’Ibi, segons Urbanisme, va al ritme que marca la Generalitat, mentre que Castalla no té previsió de crear més sòl i Onil no ha encetat el procés per a fer-ho. Només a Tibi s’està creant superfície industrial, tot i que insuficient per a abastir la demanda de metres.

Els empresaris de la zona, molt lligats al territori, no descarten deslocalitzar-se en cas de que no es creen prompte superfícies en les que fer créixer les seues empreses.