Home Alcoi Inaugurat el 20é curs de la Universitat Sènior del Campus d’Alcoi...

Inaugurat el 20é curs de la Universitat Sènior del Campus d’Alcoi de la UPV

54
0
SHARE
L’Aula Magna de l’Edifici Viaducte del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit l’acte d’obertura de la Universitat Sènior i la lliçó inaugural. L’esdeveniment ha estat presidit per María Salomé Cuesta, vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la UPV; Alberto Belda, regidor de Formació i Empresa de l’Ajuntament d’Alcoi, i José María Gadea, subdirector primer del Campus d’Alcoi de la UPV. La conferència inaugural ha sigut impartida per Virgilio Colomina. En cursos anteriors de la Sènior ha impartit diferents clases com a professor i en aquesta ocasió ha parlat dels orígens del cinema a Alcoi i les primeres projeccions.

En l’acte també ha participat la subdirectora de Formació Permanent, Títols Propis i Formació en línia del campus, Lucía Agud; la coordinadora de la Universitat Sènior en la UPV, Ana María Muñoz; i Rosa Vercher, anterior responsable de la Universitat Sènior a Alcoi.

El curs 2020/2021 no es va poder celebrar a causa de les restriccions derivades de la Covid-19. En 2022, el solemne acte ha comptat amb totes les mesures sanitàries. Per a facilitar les condicions d’aforament, l’esdeveniment s’ha oferit en directe a través del canal oficial de Youtube del Campus d’Alcoi.

La inscripció per als dos cursos de la sènior s’ha completat quasi íntegrament. La situació actual de pandèmia ha provocat que l’aforament de les activitats es reduïsca. La inscripció demostra que els alumnes ‘sènior’ estan molt animats i motivats amb aquestes activitats.

 

La docència es divideix en dos cursos on es tractaran temes tan diversos com cinema, història, cultura general, ciència, educació, pintura, música, biologia o economia. En el curs 2021/2022, les classes s’imparteixen en el Col·legi Major ‘Ovidi Montllor’ i en l’Edifici Viaducte.

El regidor, Alberto Belda, ha indicat que aquest acte “posa en valor la importància que la UPV té a Alcoi”. Belda també ha remarcat “la formació permanent” i el fet d’aprendre en totes les etapes de la vida.

Per part seua, José María Gadea ha recordat que “la universitat respecta profundament a les persones majors i al Campus d’Alcoi som conscients que la societat avança gràcies a ells”. El subdirector ha afegit que l’edifici Viaducte i el Col·legi Ovidi Montllor són “la millor opció en l’actual moment de pandèmia”, ja que “són espais menys concorreguts”.

L’acte ha finalitzat amb la intervenció de la vicerectora María Salomé Cuesta, qui s’ha congratulat pel gran nombre de dones en la Sènior d’Alcoi. Ha insistit que “hem de donar suport a la Universitat Sènior perquè mai deixem d’aprendre”.

 

 


Currículum del ponent i conferencia

Virgilio Colomina ha impartit la conferència inaugural del curs 2021-2022 de la Universitat Sènior. Colomina va ser antic professor de matemàtiques al Campus d’Alcoi de la UPV. És llicenciat en Ciències Exactes per la UV i ha exercit en diferents IES d’Alcoi com el Pare Vitòria o l’Andreu Sempere.

El títol de la ponència ha sigut ‘Orígens del cinema. Primeres projeccions a Alcoi’. La conferència ha recordat el 125 aniversari de la primera projecció de cinema a Alcoi en el Teatre Principal. La seua intervenció ha finalitzat amb una projecció de la primera pel·lícula de la història dels germans Lumière.

20 anys de la Universitat Sènior a Alcoi

Durant l’acte s’ha recordat a totes les persones que han fet possible la Universitat Sènior, especialment a Georgina Blanes, qui va ser la responsable de crear-la a Alcoi fa 20 anys.

La inauguració oficial no ha sigut la primera activitat del curs 2021 – 2022. Al setembre de 2021, el doctor en Biologia, Lluís Serra Laliga, va impartir la conferencia ‘Origen de la flora diànica i el valor de la flora de Mariola’.

Aquesta va ser la primera activitat per a commemorar els 20 anys de la Universitat Sènior al Campus d’Alcoi.