Home Destacats ‘Infinitament reciclable’ subratlla la utilitat dels plàstics per a la indústria i...

‘Infinitament reciclable’ subratlla la utilitat dels plàstics per a la indústria i incideix en el reciclatge

0
SHARE

Els plàstics són derivats del petroli que, per les seues condicions, s’han convertit en un element molt comú en quasi qualsevol cosa que envolta a l’ésser humà hui en dia. La constatació de que la contaminació humana està destruint el planeta i la presència de plàstics en tot arreu a la natura ha portat als governs a legislar contra aquest element. Tant que la seua producció està poc més que prohibida a curt termini. Però a la Foia de Castalla existeixen desenes d’empreses que treballen amb aquest material com a component bàsic dels seus productes.

Amb l’objectiu de descriminalitzar els plàstics com a matèria prima, la patronal d’aquesta sub comarca, IBIAE, ha convocat la jornada ‘Infinitament reciclable’. És la segona vegada que es celebra a la zona per a informar els empresaris –i també a un nodrit grup d’estudiants- de la realitat sobre aquest element. La immensa majoria d’ells són reciclables tantes vegades com siga necessari. És per això pel que, en base a xerrades, s’ha tractat de posar el focus en el mal ús que fa la Humanitat d’ells, i no en la contaminació que generen una vegada arriben el medi ambient.

Economia circular

Altres elements com el vidre estan molt més presents en la idea de reciclatge que té qualsevol persona, pel que la seua presència en la natura és molt menor. ‘Infinitament reciclable’ tracta de que la societat entenga que ha de passar el mateix amb els plàstics abans de renunciar al seu ús. Un ús que la majoria d’empreses de la Foia de Castalla optimitza fins quasi arribar al residu zero, esborrant així la petjada de carboni de la seua producció i implantant l’economia circular, moltes vegades sense ser conscients de ser-ho.

Segons Deborah Garcia, no sols els plàstics, sinó molts altres elements utilitzats en la indústria son infinitament reciclables. El que cal és que la societat i les administracions, assegura, incentiven aquest fet.