Home Alcoià Infraestructures presenta a Alcoi el Pla d’Acció Territorial per a les Comarques...

Infraestructures presenta a Alcoi el Pla d’Acció Territorial per a les Comarques Centrals

0
SHARE

Les comarques centrals valencianes compten ja amb l’esborrany del Pla d’Acció Territorial en que la Conselleria de Vertebració del Territori porta treballant durant els darrers mesos. Es tracta de detectar les necessitats i potencialitats de les localitats de la zona des d’un prisma supramunicipal que desemboque en accions per a millorar les condicions econòmiques i socials de les comarques centrals.

Durant l’actual legislatura, la Generalitat Valenciana ha llançat una aposta per enllestir Plans d’Acció Territorial com a mètode per a vertebrar i dinamitzar el territori valencià. Ja ha ocorregut amb les àrees metropolitanes de les capitals valencianes, considerades com els principals nuclis de creació de riquesa, i ara li arriba el torn a diferents zones fora d’aquesta divisió. Després de la Vega Baixa, ara el Consell ha estudiat detalladament les comarques centrals valencianes per a enllestir el Pla d’Acció Territorial a la principal zona industrial del País Valencià.

El Consorci de les Comarques Centrals ha sigut l’òrgan que ha reivindicat la posada en marxa d’un pla que determine, des d’un punt de vista supramunicipal, com vertebrar el territori de la que va arribar a ser considerada com la quarta província valenciana. Tot mitjançant un anàlisi integral de les potencialitats, debilitats i estat actual de les diferents localitats que composen la zona. L’objectiu és posar en marxa accions que desemboquen en una millora de totes les condicions econòmiques i socials de les 8 comarques que composen la zona central valenciana.

La Conselleria de Vertebració del Territori ha dut a terme un anàlisi de tots els vectors de desenvolupament a les comarques centrals per a encetar un procés participatiu que determine les accions a dur a terme. Indústria, habitatge, medi ambient, estimacions de creixement poblacional, infraestructures i un llarg etcètera formen part de l’estudi dut a terme per la Generalitat. Es pretén que els pols d’evolució per a les comarques siguen gestionats de forma mancomunada i sense perjuís per als ajuntaments.

Representants de la majoria de les poblacions de les comarques centrals valencianes s’han donat cita a l’Àgora alcoiana per a conèixer de primer mà un pla que ja de planificar el futur de les localitats de la zona.