Home Festes Inicien els festejos del Mig Any d’Onil a ritme de dolçaina i...

Inicien els festejos del Mig Any d’Onil a ritme de dolçaina i tabalet

197
0
SHARE

Ja s’han iniciat els festejos del Mig Any fester d’Onil 2021 amb la diana que s’ha celebrat a les 9:00h pels carrers del poble, a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Rudimentaria i pandorga d’Onil. Cal destacar que aquesta diana és una novetat als actes d’aquesta jornada festera.

El que sí és tradició és la Missa del Mig Any Fester, que es celebra a les 12:30h a l’església Parroquial de Santiago Apòstol d’Onil. Acte seguit, algunes de les comparses, a diferència d’altres anys que ha sigut sopar, han organitzat un dinar per als festers i festeres.

I l’acte més destacat de la jornada tindrà lloc a les 16:30, quan els festers, després de dos anys de restriccions, tornen a desfilar als carrers al compàs de les nostres marxes de moros i cristians. Per tal d’evitar aglomeracions, cada comparsa té un recorregut diferent, i és que una de les coses que més s’ha tingut en conter a l’hora d’organitzar aquest esdeveniment, segons afirma l’Associació de Comparses d’Onil, és que tots els actes conten amb totes les mesures preventives de la Covid-19 indicades per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.