Home Alcoi Instal·len vàlvules per a prevenir la legionel·la al Poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi

Instal·len vàlvules per a prevenir la legionel·la al Poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi

2238
0
SHARE

La bactèria de la legionel·la ha portat en el passat molts problemes de salut a la ciutat d’Alcoi, que reuneix unes condicions òptimes per al seu desenvolupament. Els respectius tractaments i la sèrie de mesures de control aplicades durant el temps han permès a la capital de l’Alcoià el fet de desprendre’s d’aquest cuc que provoca, entre altres, pneumònies a les persones afectades. De fet, l’absència de legionel·losi a Alcoi va permetre la recuperació de la neteja viària amb aigua.

No obstant, els protocols contra la legionel·la continúen vigents a Alcoi, especialment a aquells llocs on l’aigua és un element continu d’ús. Entre ells es troben les instal·lacions esportives, com el Poliesportiu Francisco Laporta, utilitzat anualment per milers d’alcoians. En ell s’han dut a terme treballs per a instal·lar vàlvules que regulen la temperatura i el discórrer de l’aigua entre les calderes i les dutxes o lavabos.

La instal·lació al composen aparells de domòtica amb els que controlar que la temperatura a les canonades d’aigua no siga inferior a 50º. Les pròpies vàlvules operen de forma autònoma gràcies a la implantació de noves tecnologies, tot i que un operari especialitzat de l’Ajuntament revisa la instal·lació amb periodicitat mensual i trimestral.

Els treballs ha tingut un cost superior als 36.700 per a uns treballs que, tot i no estar a la vista del públic, remen a favor d’incrementar el nivell de seguretat en quant a l’ús de les dutxes i lavabos del poliesportiu.