Home Onil Onil preveu recuperar les zones verdes abans de Festes amb la brigada...

Onil preveu recuperar les zones verdes abans de Festes amb la brigada de jardineria

1006
0
SHARE

Al 2012, en plena crisi econòmica, l’Ajuntament d’Onil escometia un reordenament del seu personal forçat, al menys en part, per la Llei de Restricció de la Despesa enllestida pel govern del PP. Un fet que provocava que 3 operaris de la brigada d’obres i neteja foren acomiadats. Set anys després, aquesta llei continua vigent i impedint la normal contractació del personal que molts ajuntaments necessiten i reclamen.

La manca de personal en aquesta brigada per a la vila de les nines ha provocat que durant tot aquest temps les zones verdes i jardins que existeixen a la població hagen estat abandonades. Els veïns han fet palès durant aquest lapse el seu malestar, ja que a moltes d’eixes zones juguen els xiquets de la localitat. Al mes de juliol, l’Ajuntament d’Onil va aconseguir licitar el contracte per a adjudicar el manteniment d’aquestes zones a una empresa externa, ja que no pot contractar per llei.

Mes i mig després de l’entrada en vigor del servei són ja diverses les zones verdes recuperades a la vila. Són precisament 3 persones les que dia a dia s’encarreguen del manteniment i millora d’aquestes àrees, duent a terme tasques com el desbrossament, la tala o el reg de les mateixes. La majoria dels parcs urbans colivencs ja han vist millorada la seua situació amb les tasques de la brigada.

El següent punt on treballaran els operaris és en el polígon La Marjal, entre Onil i Castalla, on els treballadors estaran operant durant les properes setmanes. L’Ajuntament preveu que en un termini màxim de 9 mesos, aproximadament cap a les Festes de Moros i Cristians d’abril, totes les superfícies verdes colivenques estiguen en perfecte estat.

Tot i això, el desig municipal és arribar a tenir de nou una brigada pròpia per a escometre aquestes tasques. Un fet que només serà possible si es compleix la coneguda Llei d’Estabilitat Pressupostària que han de tenir sempre present els consistoris. Per ara, la contractació d’una empresa externa és l’única possibilitat que ofereix la norma per a Onil, a pesar de que es preveuen millores en l’estat de l’economia municipal, tota vegada que ja s’ha acabat de fer front als més de 5 milions en pagaments per la coneguda sentència dels Salcedo.