Home Alcoià IVACE Internacional i ATEVAL estudien les línies de promoció exterior del sector...

IVACE Internacional i ATEVAL estudien les línies de promoció exterior del sector tèxtil valencià per 2022

305
0
SHARE

La directora general d’Internacionalització María Dolores Parra al costat de la cap de l’Àrea d’Internacionalització d’IVACE INTERNACIONAL, Cristina Villó, s’han reunit hui amb representants de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, per avaluar les línies de treball dutes a terme conjuntament durant l’exercici 2021 i començar a treballar en futures estratègies de projecció internacional de el sector valencià de cara a l’any que 2022.

Per part de la patronal, han participat en la trobada, José Serna, President de ATEVAL; José Ramón Revert, President Àrea Promoció Comercial; Salome Beneyto, Gerent de l’entitat i Leila Bachetarzi, directora de Promoció Comercial i Internacionalització.

Entre les accions programades per tancar el present any, s’està organitzant una Presentació d’Oferta de productes de Tèxtil Llar a Estats Units, a través de la delegació de IVACE INTL a Nova York, que tindrà lloc al llarg del mes d’octubre. Aquesta activitat que ha comptat amb una molt bona acollida per part de les empreses tèxtils es veurà complementada per una altra presentació de les mateixes característiques al Vietnam.

Durant la reunió sectorial s’ha fet balanç de com s’ha comportat el sector tèxtil en un any tan complicat, que per fi comença a recuperar-se en termes d’exportació, sobretot en les línies del Tèxtil-Llar, Tèxtil Esportiu i Tèxtils Tècnics.

A més, s’han revisat les línies d’ajudes de la DGI i activitats programades al llarg de 2021, per seguir estrenyent la col·laboració entre ambdues entitats i impulsar la internacionalització del Tèxtil Valencià durant 2022.

Després de la trobada, la directora general d’Internacionalització de IVACE, María Dolores Parra, ha assenyalat que “el sector tèxtil ha estat exemple de resiliència en aquests moments complicats de pandèmia, la seua capacitat d’adaptació va permetre crear nous productes necessaris per a l’escenari actual com màscares , bates, tèxtils capaços d’eliminar el virus a l’entrar en contacte amb el teixit, entre d’altres “. D’altra banda, ha destacat que “les empreses han seguit apostant per trobar oportunitats a l’exterior. I en l’àmbit de la internacionalització, des IVACE continuarem apostant per reforçar la col·laboració amb el sector i donar suport al textil-llar en els mercats internacionals” .

Per a la directora de Promoció Comercial i Internacionalització, Leila Bachetarzi, “és fonamental seguir treballant de la mà d’IVACE Internacional a la promoció de les nostres empreses a l’exterior i impulsar la seua internacionalització”. En aquest sentit, ha assenyalat, que després d’un any i mig atípic a conseqüència de la pandèmia, s’obre de nou la possibilitat de participar en les fires internacionals, la propera cita de el sector serà en Proposte Com (Itàlia) en el pròxim mes de setembre i esperem amb il·lusió la presència dels expositors valencians en la pròxima Fira Heimtextil (Frankfurt) al gener 2022. Per Heimtextil, comptarem amb “l’assessorament i suport de IVACE Internacional i la Direcció General d’Internacionalització que, a més, donarà suport a la coordinació de les Missions Inverses de Compradors Internacionals a la Fira Home Textiles Premium que s’organitzarà al costat de la Fira Habitat al setembre de l’any 2022 “.