Home Almudaina Jornada de portes obertes per a celebrar els 11 anys de la...

Jornada de portes obertes per a celebrar els 11 anys de la reobertura de la Torre d’Almudaina

819
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha organitzat per a aquest divendres 14 d’agost una jornada especial de portes obertes a la Torre d’Almudaina per celebrar el seu XI aniversari d’obertura a públic. L’horari per visitar la fortalesa, originària de la primera meitat del segle XIII i declarada Bé d’Interès Cultural (BIC), serà de 09:00 a 13:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores. La Vicepresidenta i Diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “en aquesta jornada commemorativa, adreçada a tots els públics, es podrà visitar gratuïtament el monument almohade amb totes les mesures de seguretat necessàries per preservar la salut dels visitants i dels treballadors”.

L’històric edifici almohade gestionat per la Fundació MARQ ha aplicat una sèrie de mesures com l’entrada limitada, amb accessos restringits i controlats, individuals i familiars, a un màxim de quatre persones per passe, sempre guardant la distància interpersonal de seguretat al llarg de tot el recorregut.

A més, tant l’edifici com el personal d’atenció a el públic que l’atén compten amb tot el material de protecció recomanat per les autoritats sanitàries: dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalètica de seguretat, mascaretes, guants, així com el KitMarq de Seguretat per a tots els visitants.

El monument d’època islàmica formava part del recinte fortificat de la xicoteta alqueria existent, coneguda llavors com ‘Al-Mudayyina’, origen de l’actual nom de la població. L’Àrea d’Arquitectura de la Diputació va escometre el 1999 el projecte que va permetre la seva restauració i valorització, rematant amb la reobertura al públic en 2009.