Home Destacats La 3ª etapa de la Volta Ciclista a Espanya ix d’Ibi i...

La 3ª etapa de la Volta Ciclista a Espanya ix d’Ibi i posa en el mapa esportiu a la Foia de Castalla

1156
0
SHARE

La tercera etapa de la Volta Ciclista a Espanya ha donat hui el seu tret d’eixida des de la vila d’Ibi, convertida per unes hores en l’epicentre del ciclisme internacional. Centenars de persones han pogut veure de prop a alguns dels millors ciclistes del món en una prova que durant dos jornades ha recorregut l’interior alacantí. Diumenge han sigut l’Alcoià i El Comtat les comarques travessades pel pelotó, mentre que aquest dilluns li ha arribat el torn a la Foia de Castalla.

L’edició d’enguany de la Volta Ciclista a Espanya, el principal esdeveniment d’aquest esport a nivell nacional, viu les seues 3 primeres etapes en la província d’Alacant. Durant dos d’eixes etapes, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han protagonitzat bona part del recorregut de la cursa. En la jornada de diumenge, la caravana ha travessat la ciutat d’Alcoi i bona part del Comtat, i aquest dilluns el pelotó s’ha desplaçat a Ibi, d’on ha eixit la tercera etapa. L’esdeveniment ha transformat bona part de la localitat i de la resta de la Foia de Castalla.

Ja de bon matí han sigut centenars de les persones que han passat per la vila joguetera per a veure de prop a algunes de les principals figures de les dos rodes a nivell internacional. La Diputació d’Alacant, principal artífex de l’arribada de la prova a l’interior alacantí, ha volgut amb aquesta maniobra donar visibilitat no sols a la costa, sinó també a l’interior alacantí. Es preveu que la prova tinga un retorn a nivell provincial de 6 milions d’euros, a més d’incomptables beneficis per als municipis als que dona visibilitat el seu transcurs.

Molts iberuts i visitants han tingut l’oportunitat de veure als primers espases del pelotó gràcies a l’eixida de la prova des d’Ibi. Però no sols aquesta població ha vist reforçada la seua presència mediàtica, sinó que altres localitats de la Foia com Castalla, Onil o Tibi també han vist com els ciclistes de la principal competició nacional les travessaven. La prova, que ha acabat a Alacant, ix aquest dilluns de l’interior alacantí i s’encamina cap a la província de València.