Home Destacats La col·laboració entre forces de seguretat fa més segurs els polígons de...

La col·laboració entre forces de seguretat fa més segurs els polígons de la Foia de Castalla

110
0
SHARE

La implantació de sistemes de vigilància i la col·laboració entre forces de seguretat públiques i privades han aconseguit fer dels polígons de la Foia de Castalla àrees industrials segures. És la conclusió del seguiment que fa des de 4 anys la patronal IBIAE en quant a la seguretat a aquestes zones a localitats com Ibi, Castalla, Onil o Tibi. Una major seguretat és un punt positiu a l’hora d’atraure inversions que creen riquesa i ocupació a la zona.

Tradicionalment, els polígons industrials han sigut llocs estimats pels amics d’allò aliè. A les naus que les composen operen empreses que disposen de maquinària, productes ja elaborats, vehicles i, en ocasions, diners en efectiu. Un fet que les converteix en blanc d’actes delictius entre els que destaquen els robatoris. En el cas de comarques industrialitzades com les de la muntanya alacantina, protegir les seues superfícies industrials ha anat cobrant una rellevància creixent durant els darrers anys. Tant que s’han pres mesures en aquest sentit.

A la Foia de Castalla, la patronal IBIAE és un dels ens que més força ha fet per a fer dels polígons d’Ibi, Castalla, Oni i Tibi zones segures. Una tasca en la que s’han aplicat les forces de seguretat de cada població, que a més compten amb un dispositiu de seguretat per part d’una empresa privada en cas d’Ibi. Fa més de 4 anys que les forces de seguretat públiques i privades col·laboren per a dissuadir als delinqüents als polígons de la Foia i per a respondre amb celeritat en cas de que es perpetren robatoris. Successos que es deuen més a despistes dels propis treballadors o empresaris a l’hora de tancar les naus que a actes delictius organitzats.

Durant els darrers anys i gràcies a les inversions de Generalitat en millores als polígons, la seua seguretat s’ha vist incrementada. Tots els de la Foia compten amb sistemes de video vigilància que permeten a les forces de seguretat actuar amb rapidesa per a aturar possibles delictes. Un factor que ha reduït aquests successos a la sub comarca de l’Alcoià, convertint les seues superfícies industrials en àrees segures. Aquest fet pot derivar en una major predisposició a escometre inversions que creen riquesa i ocupació a les localitats de la Foia de Castalla.

A dia de hui, segons IBIAE, els escassos robatoris que tenen lloc als polígons de la zona es donen en bars i restaurants, que tenen diners en efectiu al seu interior.