Home Cocentaina Altra residència Domus Vi, ara a Cocentaina, detecta un brot amb 52...

Altra residència Domus Vi, ara a Cocentaina, detecta un brot amb 52 contagis per Covid19

499
0
SHARE

Cocentaina té actius més de 100 positius per coronavirus en la darrera actualització del dimarts 12 de gener. Una xifra que s’ha disparat després de la detecció d’un brot al geriàtric Domus Vi de la localitat. Fins a 47 dels seus usuaris i 5 treballadors com a mínim han donat positiu a un centre que ja ha rebut la primera dosi de la vacuna. L’Ajuntament ha decidit implantar mesures restrictives davant l’avanç de la pandèmia i crida a la població a auto confinar-se.

La darrera actualització de les dades de seguiment de la pandèmia ha ubicat al Departament de Salut d’Alcoi en una situació crítica. És el que major incidència acumulada té a tota la Comunitat Valenciana, i entre les localitats que abasta es troba la ciutat d’Alcoi, que encapçala la classificació nacional de ciutats amb major índex de contagis per coronavirus. Però no és una tessitura únicament d’Alcoi, sinó que també es fa extensible a la major part de les principals poblacions de la zona. La situació a l’Hospital Verge dels Lliris, l’únic de la muntanya, també és preocupant.

Però cap població a excepció de comptats casos de localitats poc habitades o el de Tibi es lliuren de l’atac de la Covid, impulsat pel contacte social generat en Nadal. Tant és així que el virus ha arribat a altra de les residències de la Tercera Edat, en aquest cas a Cocentaina. Pertany a la multinacional Domus Vi, que al seu geriàtric d’Alcoi va registrar vora 80 víctimes durant la primera onada. Ara, el centre contestà ha confirmat 52 contagis, 47 entre usuaris i 5 entre el personal. Són els que han provocat que la capital del Comtat tinga a hores d’ara més de 100 contagis actius. Ara bé, tots els afectats a la residència, que ja han rebut la primera dosi de la vacuna en mig del Nadal, són asimptomàtics.

Des del centre creuen que el virus ha entrat via personal del mateix, activant així un nou brot a l’interior alacantí. Domus Vi ha activat el protocol, aïllant als usuaris i a l’espera de la segona dosi de la vacuna. Pel moment es desconeix si la vacunació ha impedit mals majors pels contagis per coronavirus entre els usuaris. El que sí es coneix és que l’Ajuntament de Cocentaina ha augmentat les mesures restrictives, tancant instal·lacions municipals i cridant a l’autoconfinament de la població per a tallar la cadena de contagis.

A pesar d’aquest brot amb més de 50 contagiats, la vila comtal registra una incidència del coronavirus menor que a altres localitats del seu entorn amb 912 casos/100.000 habitants.