Home Alcoià La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat presenta al·legacions contra la macroplanta solar...

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat presenta al·legacions contra la macroplanta solar de Benifallim

0
SHARE
Imatge d'arxiu. Benifallim
Imatge d'arxiu. Benifallim

Si fa molts anys ho eren els aerogeneradors, ara ho estan sent especialment les plantes solars d’energia ubicades en sectors agraris. En les comarques del Comtat i l’Alcoià se n’estan debatent 3: Benifallim, Gaianes i Polop (Alcoi). segons la coordinadora, aquestes plantes fotovoltaiques són de nou, unes devoradores de terreny i generadores d’impacte
ambiental visual trencant el paisatge, i de nou, són els sectors ambientalistes els que estan posant el crit al cel sobre la ubicació d’aquesta energia renovable.

Afirmen que alguns sectors estan interessats en debats molt senzills, de sí o de
no, i no es tracta d’això, i que òbviament s’ha de fer una migració cap a les energies no contaminants, però, que no és menys cert que si eixes energies renovables degraden el planeta no s’haurà aconseguit res. Expliquen que la clau està en la ubicació racional.

Argumenten que instal·lar plaques solars de manera extensiva, és còmode i barat per
a les grans empreses elèctriques, i que en canvi, fer-ho en teulades, a raó de 10 plaquetes cada propietari, en naus industrials, és complicat i farragós i que a més les empreses, només es plantegen el lloguer del terreny agrícola i no plantegen percentatges de benefici per als habitants dels pobles rurals (no només el propietari dels terrenys) que hauran de suportar la infraestructura.

Citen que altres pobles però han optat per fòrmules diferents, Benillup està engegant el projecte de Comunitat Energètica Local, pretén posar plaques solars de dimensions moderades, en un solar on aparquen cotxes (que quedarien més protegits front a les inclemències del temps) i l’energia revertiria en el poble i tots els seus habitants en serien
partícips. Sense destrucció del territori, en un espai ja antropitzat, generant autonomia energètica i amb benefici redistribuït per a tota la comunitat. Més pobles haurien de seguir el seu exemple.

Per tot açò, la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha presentat davant Conselleria al·legacions contra la macroplanta solar que es pretén instal·lar de 28.000 m2 , (com 4 camps de futbol) en Benifallim.