Home Alcoià La Covid19 supera el seu rècord de morts a la muntanya amb...

La Covid19 supera el seu rècord de morts a la muntanya amb 20 per a una incidència creixent de 2.700 contagis/100.000 habitants

545
0
SHARE

L’actualització de les dades de seguiment de la pandèmia d’aquest divendres 22 de gener ha sigut, de nou, demoledora. Des d’abans de Nadal, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no han deixat d’empitjorar la seua situació sanitària. Tant és així que, només durant el mes de gener del 2021 el Departament de Salut d’Alcoi ha comptabilitzat 5.526 contagis del total de 9.090 que suma la zona des de l’inici de la pandèmia. És a dir: el 60% del total de positius a la muntanya alacantina s’ha detectat en tant sols un dels més de 10 mesos que porta activa la pandèmia.

Unes dades tan disparades com les que es donen a l’interior alacantí acabem derivant, inexorablement, en nefastes conseqüències. Entre elles, l’augment de la xifra de víctimes del coronavirus, que ha batut el seu rècord a la zona aquest divendres 22. Són 20 noves morts les que suma el departament; 20 famílies que s’han vist trencades per un virus que la població en general ha contribuït a expandir durant les festes nadalenques, tot i els avisos donats per sanitaris i experts en medicina.

Aquesta xifra ha deixat el total de defuncions per Covid19 a la muntanya alacantina en els 243. Una dada que només superen alguns departaments de salut de València i la seua àrea metropolitana, amb una densitat de població molt superior a la del d’Alcoi. El protocol d’acompanyament a les víctimes, això sí, ha millorat des de març del 2020, i ara els sanitaris permeten l’accés a alguns acompanyant de les persones que no poden superar la malaltia per a que no morguen a soles.

Tot a unes comarques que continuen en línia ascendent en quant a la incidència acumulada de la Covid19, que es situa en els 2.700 casos per cada 100.000 habitants. Són 300 casos més per cada 100.000 habitants respecte a l’actualització del passat dimarts, superant en 4 dies el límit del risc extrem de contagi -250 casos/100.000 habitants-. Els 1.041 nous positius detectats des de llavors a la zona han contribuït a altre creixement d’aquest indicador.

Per localitats, la ciutat d’Alcoi continua registrant els majors creixements en quant a contagis amb 377 nous positius. Ibi n’ha sumat 268 més per 90 a Onil, 79 a Cocentaina, 66 a Muro i Banyeres, 48 a Castalla, 15 a Benilloba, 8 a Beniarrés, 4 a Agres i l’Alqueria d’Asnar, 3 a Planes, 2 a Tibi, Gorga i Alcoleja; i un única cas positiu a Gaianes, Penàguila, Benimassot, Benimarfull, Alcosser, Benasau i Balones.

Saturació hospitalària i segona dosi als geriàtrics

Amb aquestes dades, l’Hospital Verge dels Lliris no deixa d’incrementar la xifra de persones ingressades per coronavirus. Són ja més de 220 a les 4 plantes habilitades al centre, ocupant vora el 75% de la capacitat del centre, on la UCI també està plena de pacients Covid. Tot mentre algunes residències de la Tercera Edat, com la Domus Vi de Cocentaina, han rebut ja la segona dosi de la vacuna que, en teoria, deu immunitzar als seia usuaris. L’han rebuda aquells majors que no han resultat contagiats amb el brot que ara mateix està actiu al geriàtric. Altres residències de la zona, com la Emilio Sala d’Alcoi, també han rebut ja la primera dosi.