Home Agricultura La creació de compost i l’educació en sostenibilitat arriba a l’IES La...

La creació de compost i l’educació en sostenibilitat arriba a l’IES La Creueta d’Onil

899
0
SHARE

El Consorci de Residus CREA, que abasta les poblacions de la sub comarca de la Foia de Castalla, està immers en una campanya de sensibilització amb la sostenibilitat. S’adreça als més joves, pel que es du a terme a bona part dels centres escolars de la Foia. Fa unes setmanes es va produir a Castalla, on els alumnes del CEIP Rico Sapena estan aprenent com atorgar una nova vida als residus orgànics mitjançant la creació de compost.

Ara, aquesta iniciativa arriba a l’IES La Creueta d’Onil, el principal centre educatiu de la localitat. En ells han sigut instal·lades composteres amb les que els alumnes rebran formació respecte a com crear abonament orgànic i natural. Aquest compost pot ser utilitzat en els horts que formen part del mateix centre, així com en qualsevol cultiu de la zona. A més, Onil va a activar de forma imminent els seus horts urbans, que també podrien beneficiar-se d’aquest compost.

L’educació en sostenibilitat és un dels pilars de l’Agenda 2030 que la Unió Europea ha posat com a d’obligat compliment per part dels països membres. Quant més formats i sensibilitzats amb la cura respecte al medi ambient estiguen els joves, més fàcil serà aconseguir eixos objectius sostenibles. Es tracta d’una iniciativa que busca una vida més saludable i respectuosa amb la natura per als ciutadans del futur.