Home Alcoi La creació del Consell Assessor enceta l’activitat del CdT d’Interior d’Alcoi que...

La creació del Consell Assessor enceta l’activitat del CdT d’Interior d’Alcoi que acollirà Rodes

714
0
SHARE

El CdT d’Interior d’Alcoi, el primer de tota la província d’Alacant, ja té el seu Consell Assessor. Es tracta de l’òrgan encarregat de programar les activitats formatives que desenvoluparà i d’assessorar als professionals del sector a l’interior alacantí. El centre cobrirà un àrea que avarca 5 comarques alacantines i valencianes, sumant 94 localitats i més de 350.000 habitants.

La posada en marxa d’un dels grans projectes de la present legislatura a Alcoi, el de Rodes Futura, permetrà albergar un nou recurs formatiu relacionat amb el turisme a la ciutat. En les seues instal·lacions, que previsiblement començaran a enllestir-se a partir d’enguany, es donarà cabuda al primer Centre de Turisme (CdT) de tot l’interior alacantí. Un fet que ubica a la capital alcoiana en la picota de la dinamització turística de tota la zona no costanera alacantina i valenciana. Aquest dimecres 26 de febrer s’ha donat un nou pas per a la seua activació definitiva.

I es que una aula del CdT ja operava a la ciutat, a les instal·lacions de la Tourist Info, però sense massa seguiment. Des d’ara, el projecte cobra més força en haver-se creat el Consell Assessor que regirà l’acció del nou centre alcoià. Estarà composat pels màxims responsables de l’àrea de turisme a nivell regional, que han estat presents a Alcoi. Els acompanyaran les màximes autoritats locals i representants d’ens turístics de diferents comarques alacantines i valencianes, així com d’ens com l’Associació Sant Jordi, els sindicats o els gestors dels parcs naturals. Tot degut a que el CdT d’Alcoi avarca un total de 5 comarques del nord d’Alacant i sud de València, que sumen 94 localitats i més de 350.000 habitants.

Fins que Rodes Futura siga una realitat i puga donar cabuda al centre, aquest operarà des de les aules del CIPFP Batoi, sense descartar que les accions formatives puguen eixir a altres poblacions limítrofs. De fet, entre els mesos de març i juny ja han sigut aprovats fins a 8 cursos relacionats, majoritàriament, amb la gastronomia com a reclam turístic de la zona.

El nou CdT d’Alcoi, tercer que es posa en marxa a l’interior de la Comunitat Valenciana, pretén ser l’eix sobre el que orbite tota la formació que les empreses i els professionals de turisme puguen necessitar. Serà, al mateix temps, un fòrum de participació i anàlisi de l’estat d’un sector que porta anys creixent a les localitats interiors alacantines. Un sector en el que hi han dipositades moltes esperances de creixement cara al futur a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.