Home Alcoi La descarbonització d’Alcoi comptarà amb 4,5 milions d’inversió per part de l’Ajuntament

La descarbonització d’Alcoi comptarà amb 4,5 milions d’inversió per part de l’Ajuntament

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi es considera compromés amb les polítiques contra el canvi climàtic, i de fet han sigut vàries les accions al respecte que s’han posat en marxa i han donat bons resultats, ja que s’ha aconseguit un estalvi energètic, que comporta un estalvi econòmic i una reducció de les emissions de CO2.

Ara, dóna un pas endavant i està implantant de forma decidida l’estratègia de descarbonització energètica, amb l’objectiu d’aconseguir ser una ciutat neutra en carboni. Ho fara via una major eficiència energètica, impulsant la transició cap a les energies renovables i reduïnt en major mesura les emissions de CO2.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha incidit en que “la lluita contra el canvi climàtic ens pertoca a tots, la transició ecològica és un repte del qual no podem defugir i l’Ajuntament fa anys que està impulsant les polítiques per fer d’Alcoi una ciutat intel·ligent i climàticament neutra en carboni, apostant així per la salut, el benestar i la qualitat de vida de tots els alcoians i alcoianes, però a més conscients que les ciutats que ho siguen seran més eficients, competitives i més atractives”.

L’ajuntament d’Alcoi busca complir amb l’objectiu marcar a la Unió Europea per a l’any 2030: al menys un 40% de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (respecte al 1990); al menys un 32% de quota d’energies renovables; i al menys un 32,5% de millora de l’eficiència energètica.

Les principals línies d’actuació per aconseguir aquest objectiu són: millorar l’eficiència energètica a través del canvi a lluminàries led, gestió intel·ligent amb l’objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO2; Els últims 4 anys l’Ajuntament ha invertit més de 800.000 euros, i per als pròxims 3 anys s’invertiran 2 milions d’euros; i rehabilitació energètica dels edificis públics per reduir la demanda energètica, impulsar l’autoconsum i aconseguir edificis amb consum quasi nul.

Els últims 4 anys l’Ajuntament ha invertit 360.000 euros en plantes fotovoltaiques aconseguint una producció d’energia verda de més de 300.000 kw anuals. Els pròxims 3 anys s’invertiran 2,5 milions en aquesta línia.

Amb les mesures ja aplicades els últims 4 anys, l’Ajuntament ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 €, reduint 1.000 Tm d’emissions CO2, unes xifres que seguiran millorant amb les properes inversions previstes.

El primer edil ha afegit que “dins de l’estratègia Smart City també tenen protagonisme les energies renovables i l’estalvi energètic. Quan parlem d’una ciutat intel·ligent parlem també d’estalviar energia, utilitzar les noves tecnologies, reciclar, disminuir l’ús de transport privat i utilitzar energies renovables, entre altres qüestions. Una ciutat Smart no sols satisfà les necessitats de les generacions actuals sinó també de les futures, i és una ciutat compromesa amb el seu entorn, eficient energèticament i sostenible mediambientalment”.