Home Alcoià La Diputació atorgarà ajudes a huit ajuntaments de L’Alcoià, El Comtat i...

La Diputació atorgarà ajudes a huit ajuntaments de L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per a cuidar el medi ambient

0
SHARE
Miguel Ángel Sánchez, Diputat de Medi Ambient.
Miguel Ángel Sánchez, Diputat de Medi Ambient.

A través de l’Àrea de Medi Ambient i Energia, la Diputació d’Alacant destinarà aquest any 100.000 euros per ajudar les localitats de la província a triturar les restes de poda agrícola i de jardineria. Un total de 44 consistoris es beneficiaran d’aquest programa, sent Agres, Alcoleja, Alfafara, Balones, Benillup, Benimassot i Tibi els escollits a L’Alcoià i El Comtat.

Aquest programa es va crear el 2021 i està adreçat a poblacions de menys de 10.000 habitants. El diputat responsable de l’àrea, Miguel Ángel Sánchez, ha recordat que aquestes partides permeten subvencionar accions que no són excessivament cridaneres, però que són igualment importants per als nostres pobles.

Subvencions vedats esportius de caça

D’altra banda, la Diputació d’Alacant destinarà en aquest exercici prop de 45.000 euros per al desenvolupament d’accions de millora del medi natural als vedats esportius de caça.

El desbrossament de bancals destinats a sembres i prevenció d’incendis, el gradeu, l’alçat o el conreu profund del terreny, la sembra de cereal, lleguminoses i gira-sol o l’esmena orgànica amb fems i la fertilització del terreny amb adobs inorgànics són algunes de les actuacions que es duran a terme gràcies a aquest programa de subvencions i que es materialitzaran a través dels 19 gestors cinegètics sense ànim de lucre que s’hi han adherit correctament.