Home Cultura La Diputació d’Alacant restituirà l’escultura robada del monument al ciclista de Xorret...

La Diputació d’Alacant restituirà l’escultura robada del monument al ciclista de Xorret de Catí

381
0
SHARE
Escultura robada

La Diputació d’Alacant restituirà el ‘Monument al Ciclista’ recentment robat de la seua ubicació original, al Xorret de Catí, segons ha anunciat aquest matí el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro. Aquesta emblemàtica escultura de bronze va ser creada l’any 2003 per l’artista alacantí Vicente Ferrero.

A finals del mes de març passat, la institució provincial va denunciar davant els agents de la Guàrdia Civil de Castalla la desaparició d’aquesta peça, de 300 quilos i amb unes mesures de 175x55x178, i va quedar el succés sota procediment judicial.

En aquest sentit, el diputat ha explicat que “tan prompte vam tenir notícies del robatori de l’obra, la Diputació d’Alacant ho va posar en coneixement de les autoritats pertinents i en aquell moment es va iniciar una investigació, que segueix en curs, amb la finalitat de conèixer els detalls d’aquesta sostracció”.

Segons ha traslladat Juan de Dios Navarro, “fins que no concloga el procediment hem de ser cauts per evitar especulacions sobre això, però sí que podem anunciar que des de l’Àrea de Cultura de la institució estem treballant per revertir aquest lamentable fet”.

Per la seua banda, el director del MUBAG, Jorge Soler, museu que custodia la peça, ha avançat que està mantenint contacte permanent amb Vicente Ferrero, a qui ha traslladat la intenció de la Diputació de reposar l’escultura. L’artista s’ha mostrat predisposat a abordar i estudiar tècnicament aquesta possibilitat, amb característiques semblants a l’anterior.

La institució provincial va encarregar a Ferrero aquest treball per retre homenatge als ciclistes i posar en valor el sobreesforç que han d’afrontar per poder arribar al cim d’aquest enclavament natural que constitueix un dels trams més emblemàtics i tradicionals per als aficionats a aquesta disciplina. degut a la duresa del seu ascens i la bellesa del seu entorn.

Aquestes característiques han convertit aquest exigent port de muntanya en un escenari habitual de la Volta Ciclista a Espanya. Precisament aquest any, tal com ha recordat el diputat, “la ronda espanyola tornarà a concloure al setembre una de les seues jornades a l’Alt de Xorret de Catí”.