Home Alcoià La Diputació invertirà 300.000 euros en la rehabilitació del patrimoni històric de...

La Diputació invertirà 300.000 euros en la rehabilitació del patrimoni històric de huit municipis de la província

208
0
SHARE

La Diputació d’Alacant sufragarà amb 300.000 euros la rehabilitació i la posada en valor de diferents enclavaments del patrimoni històric de Tibi, Fageca, Alcalalí, Penàguila, Sanet i Negrals, Gorga, Daya Vieja i Relleu.

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat la resolució d’aquesta convocatòria d’ajudes impulsada per l’àrea d’Arquitectura de la institució provincial i dirigida a municipis de menys de 2.000 habitants. El seu diputat responsable, Jose Ramón González de Zárate, ha destacat que “la Diputació ha reforçat la seua aposta per la recuperació del patrimoni històric i arquitectònic dels nostres municipis, ajudant de manera especial les poblacions més petites, conscients de la importància que aquests enclavaments tenen des del punt de vista turístic com a reactivador de l’economia local i pel seu valor a la identitat i idiosincràsia dels nostres pobles”.

Les ajudes no dineraries es destinaran a la realització d’inversions, que executaran els mateixos ajuntaments, per a la consolidació, la protecció, la restauració o la valorització d’edificis, construccions i restes arquitectòniques.

D’aquesta manera, la Diputació concedirà una subvenció de 36.600 euros a Tibi per a la restauració i consolidació de la torre oriental del seu castell almohade, una de 54.000 euros a Fageca per a actuacions a la nevera o pou de gel del Pla de la Casa i una altra de 35.000 euros a Alcalalí per a la consolidació de les fàbriques de carreuat de la façana meridional de la torre medieval i per a actuacions destinades al seu equipament museogràfic.

Així mateix, Penàguila percebrà 45.000 euros per a l’excavació arqueològica i consolidació de les estructures a la Plaça del Portalet, el mateix import que Gorga, en aquest cas per a la valoració de l’entorn del pont aqüeducte del Barranc de Mònica. Per la seva banda, Sanet i Negrals obtindrà una ajuda provincial de 48.362 euros per a la rehabilitació de la torre del campanar, Daya Nueva, 6.000 euros per a la restauració del monument-columna de marbre de la Plaça del Lleó i, finalment, Relleu 30.000 euros més per a la substitució de la fusteria exterior del museu etnològic.