Home Agres La Diputació prestarà en els municipis més petits de l’Alcoià-Comtat el servei...

La Diputació prestarà en els municipis més petits de l’Alcoià-Comtat el servei de conservació de zones verdes

0
SHARE

La Diputació d’Alacant assumirà de manera pionera i amb una inversió que aconsegueix els 500.000 euros la prestació del servei de conservació i manteniment dels espais verds municipals en les poblacions més petites de la província amb l’objectiu de col·laborar amb els ajuntaments en aquestes necessàries tasques.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha destacat, en aquest sentit, que “la Diputació fa un pas més i ara, a més d’ajudar econòmicament als consistoris en el manteniment del seu entorn com fèiem, assumim des de la pròpia institució la prestació d’un servei molt important per als nostres pobles com és la cura i conservació dels seus parcs, jardins i espais d’esbarjo”.

En aquesta primera convocatòria, dirigida a poblacions de fins a 5.000 habitants, es beneficiaran 35 ajuntaments, tots els que havien presentat sol·licitud. La subvenció inclou la realització per part d’una quadrilla formada per cinc operaris, dotats amb els mitjans materials i equips necessaris, de treballs com la neteja de jardins, poda d’arbres, recuperació d’arbratge, restauració, etc. L’ajuda comprèn des de huit fins a 20 dies de treball de quadrilla per als municipis beneficiaris en funció de la població.

El diputat de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez Navarro, ha explicat que les tasques es desenvoluparan tant en parcs, jardins i espais verds urbans com en instal·lacions d’esbarjo i espais naturals localitzats en àrees no urbanes. “El servei té una durada de set mesos i la Diputació ja ha adjudicat el contracte mitjançant licitació pública, tal com s’ha informat aquesta setmana en Junta de Govern”, ha dit el diputat.
Els municipis beneficiaris són: Agres, Alfafara, Benifallim, Fageca, Gorga, L’Orxa, Penàguila i Planes, en l’Alcoià-Comtat, (78.048 euros).