Home Cultura La Festa del Llibre de Muro trau la literatura al carrer per...

La Festa del Llibre de Muro trau la literatura al carrer per a crear pensament crític entre els xiquets

1285
0
SHARE

La Festa del Llibre de Muro arriba a la seua recta final, i ho fa amb especial atenció als més menuts, protagonistes de la jornada de divendres. A ells van adreçades activitats pensades per a despertar la seua curiositat per la lectura com a eina per a crear consciències crítiques cara al futur. La música també ha tingut un paper rellevant en una Festa del Llibre que ha comptat amb autors nacional de prestigi.

Llegir és una de les accions fonamentals per a adquirir coneixements i també cultura. La literatura desperta consciències i obri els ulls, activant la imaginació i fent a cada lector protagonista de milers d’històries. A més, es tracta d’un dels pilars del pensament crític, condició necessària en una societat moderna i democràtica, especialment a l’hora de controlar allò que es fa des de les altes esferes de poder. Per això, ja des de ben menuts, a Muro es tracta d’iniciar als xiquets de la localitat en la lectura aprofitant la Festa del Llibre que acaba aquest dissabte.

Durant quasi dos setmanes, la vila murera s’ha endinsat, com fa cada any, en una voràgine de lletres en la que també es vol fer partícips als més menuts de la població. A ells se’ls traslladen coneixements literaris utilitzant recursos que fan més amè l’aprenentatge, com és la música. Aprofitant la Festa del Llibre, vora 2 centenars de xiquets han participat en una activitat d’intercanvi lingüístic amb altres vinguts de Pilar de la Foradada. L’objectiu és convertir-los en amants de la literatura, fomentar el seu desenvolupament personal i la creació de pensament crític.

A banda de les activitats per als més menuts, és tota la població de Muro la que s’ha bolcat en l’edició número XXIV de la Festa del Llibre. Fins a 6 xerrades han tingut lloc a la localitat a càrrec d’autors de renom, que han omplert de gom a gom la Biblioteca Municipal. Tot en una edició de la Festa del Llibre que toca a la seua fi, però que ha deixat molt bones sensacions entre l’organització, els visitants i, sobre tot, els amants de la literatura.

Els xiquets murers han inclús gravat una pel·lícula en el marc de la Festa del Llibre que han presentat al Centre Cultural murer aquest mateix divendres.